Ander Mirambell, candidat a la Comissió d’Atletes del COI

(Font: EP)

El pilot d’skeleton català, que havia estat imatge turística de Calella, és un dels sis candidats a representar els esports d’hivern al Comitè Olímpic Internacional. Les votacions es faran el mes de febrer en el marc dels JJOO d’Hivern de Pyeongchang, a Corea del Sur, entre el 9 i el 25 de febrer del 2018.

Mirambell es prepara ara per fer campanya i complir el que ha dit “és un somni”. En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, el dues vegades olímpic, ha explicat com es va gestar la seva candidatura.

“Vaig rebre la informació el passat març, ho vaig parlar amb el Comitè Olímpic Espanyol perquè em feia molta il·lusió entrar al procés. Fins la setmana passada quan ja es va fer oficial s’han hagut de passar molts processos interns i a nivell internacional per proposar les idees, fer-ho favant la comissió d’atletes. Ho veia difícil però ara que estem allà t’adones que tenim possibilitat, n’escullen a dos”, ha indicat.

Els altres candidats són les esquiadores de fons noruega Astid Uhrenholdt i l’americana Kikkan Randall, la jugadora d’hoquei finlandesa Emma Terho, la patinadora xina Hong Zhang i el jugador de luge italià Armin Zoeggler.

Aspiren a rellevar en el càrrec als dos representants actuals de la Comissió d’Atletes i per un període de vuit anys.

Mirambell, olímpic els anys 2010 i 2014, farà pública la seva proposta per “apropar l’esport a la societat”. “Si les competicions no tinguéssin esportistes no es podrien celebrar. L’objectiu de la meva candidatura és treballar perquè l’esport sigui cada any molt protagonista, i no només cada quatre anys; i sobretot tocar temes com el dopping o les trampes,perquè la gent vol veure noblesa a l’esport”, ha explicat a Ràdio Calella TV.

Mirambell va estar molt vinculat amb el CA Calella quan va començar a despuntar en l’skeleton, una disciplina esportiva pròpia de l’hivern. L’any 2011 va ostentar el títol d’ambaixador de Calella en l’àmbit esportiu per la seva projecció internacional.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *