Aprovada la cessió de l’aparcament de l’Hospital a la Corporació per a l’ampliació del centre

HOSPITAL 1 20230223

El Ple de l’Ajuntament de Calella ha donat el vistiplau per unanimitat a la cessió dels terrenys de davant de l’Hospital de Calella a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Un tràmit plenari que suposa un pas més per a l’ampliació i modernització del centre sanitari. En concret s’ha cedit de manera gratuïta l’espai que ara acull l’aparcament regulat de zona blava, de titularitat municipal, a la Corporació. L’ocupació de l’espai, però, no es farà efectiva fins que comencin les obres d’ampliació del centre, per tant, l’aparcament continuarà funcionament com normalment.

Amb l’aprovació per unanimitat de totes les forces de l’arc plenari, l’aparcament Hospital passa a ser una finca de bé de domini públic a un bé patrimonial de propietat municipal. Això significa que la Corporació té el deure de donar-li l’ús pel qual s’ha fet la cessió en un termini de cinc anys, si en aquest termini l’Hospital encara no s’ha ampliat, els terrenys tornaran a mans del consistori. Malgrat que ara s’aprova, l’alcalde Marc Buch, matisava ahir en decurs del Ple que la cessió de l’espai no es farà efectiva fins que comencin les obres.

Iniciem el procediment per cedir la finca – tot l’aparcament de davant de l’Hospital – per continuar projecte ampliació i actualització. Punt molt important que significa que continuem avançant. Cal destacar que, tot i que fem la cessió ara, els seus usos actuals continuaran en marxa fins que s’iniciïn les obres.

Precisament, l’expresident de l’organisme sanitari, Joan Guix, explicava fa unes setmanes a Ràdio Calella TV que s’ha resolt el problema estatutari que impedia aquesta cessió i que Patrimoni de la Generalitat ja té la documentació perquè es faci la inscripció al registre.

El calendari d’execució que ha actualitzat el Departament de Salut endarrereix tres anys l’entrada en funcionament de les instal·lacions hospitalàries ampliades respecte a les previsions inicials, segons les quals les obres haurien d’estar enllestides a finals del 2025. En concret, al cap de 60 mesos de la signatura de l’acord de col·laboració entre administracions per fer possible l’actualització del centre sanitari que dona atenció a una població de referència de més de 118.000 persones. S’hi farà una inversió de gairebé 35 milions d’euros.

L’arc plenari va decidir que aquest punt no hi hauria debat i van aprovar-lo per unanimitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *