Aprovades les tres modificacions de les Ordenances Fiscals

Ahir es presentaven a la sessió ordinària del Ple Municipal tres modificacions a les Ordenances Fiscals que van quedar aprovades, referents al cicle integral de l’aigua, al Preu públic del Servei d’Atenció Domiciliària i als impostos per l’exercici 2018.

La sessió ordinària del Ple Municipal celebrada aquest dimecres ha aprovat per unanimitat la modificació d’Ordenança Fiscal del cicle integral de l’aigua, fet que significarà la reducció del preu de l’aigua per als abonats comercials amb poc consum.

Tots els regidors han votat a favor, també, d’aprovar l’Ordenança Fiscal del Preu públic del Servei d’Atenció Domiciliària, que regularà el preu del servei adaptant-lo a les capacitats econòmiques dels clients, amb un preu màxim d’11€ l’hora.

No hi ha hagut el mateix consens, però, en la modificació d’Ordenances Fiscals dels impostos per l’exercici 2018. Des del govern es proposava no modificar el tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles (IBI); això suposarà que el rebut de la contribució augmenti com a conseqüència de l’actualització del valor cadastral de les finques. Ho explicava el regidor d’Hisenda del PDeCAT, Jordi Sitjà.

«En quan a l’IBI, crec que tindrem una càrrega fiscal raonable, que va entroncada en la revisió que es va fer al 2008 i que cada any es va revisant la seva base liquidable perquè aquest és el penúltim any, l’any que ve serà l’últim, i en base a això tindrem un augment de l’IBI d’alguna manera natural, fruit d’aquesta revisió»

La CUP esperava “més valentia” per part del govern municipal per redistribuir la riquesa de la ciutat. Ho expressava el seu regidor, Jan Catà.

«Que aquells que tenen unes propietats amb un valor molt més alt que la resta tinguin un còmput molt més alt també a l’hora de pagar els seus impostos. D’això se’n diu repartiment de la riquesa. Això també augmentaria el volum recaptatori i facilitaria analitzar si podem reduir els índexs de la resta, del 90% dels immobles que hi ha i evidenciar aquesta redistribució»

ERC, a través de la seva regidora, Cristina Gómez, també esperava que els propietaris dels immobles més valuosos suportessin un gruix més elevat de la càrrega impositiva.

«Compartim aquesta necessitat d’incrementar la capacitat recaptatòria i a més, fer-ho de forma progressiva. Ens sembla que l’impacte que es planteja aquí, per tant, sense tocar el tipus impositiu, ens provoca un impacte progressiu, i ens sembla que és correcte. Enllaçant amb el tema de la progressivitat ens sembla correcta també la proposta d’intentar gravar als immobles amb un valor superior en aquesta escala que tenim, que el 10% més alt pugui veure gravat amb un percentatge superior a la resta, ens sembla que és una bona proposta»

Sebastián Tejada, d’ICV, afegia la seva voluntat de rebaixar el preu dels serveis educatius que presta l’ajuntament a les famílies amb menys recursos.

«Ens hauria agradat incorporar alguns índex de correcció per fer que les famílies més necessitades paguin clarament menys en la utilització dels serveis educatius que presta l’ajuntament. Voldríem emplaçar a la regidoria d’educació a parlar del tema quan ho cregui convenient, per nosaltres seria un tema important. Nosaltres anunciem que ens abstindrem per aquesta enyorada impossibilitat d’incorporar mesures correctives»

La bonificació dels vehicles ecològics és una altra de les propostes que ha tingut un gran consens. Tal com els avançava Ràdio Calella Televisió, els cotxes elèctrics tindran una bonificació de l’impost de circulació del 75% i els híbrids, del 50%. ERC plantejava també incentivar un bon ús de la deixalleria a través de les ordenances.

L’Ordenança Fiscal dels impostos per l’any 2018 s’ha aprovat amb els vots a favor del PDeCAT, ERC i el PSC, l’abstenció d’ICV i un vot en contra de la CUP.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *