Restringides les sortides habituals dels usuaris de les residències de gent gran

residènciaweb

Els Departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han acordat que, a partir d’avui, quedin restringides les sortides dels usuaris de les residències de gent gran que siguin inferiors a tres setmanes. Per tant, les passejades de curta durada que es puguin fer acompanyats de familiars o cuidadors, o les sortides de caps de setmana. Es podran fer excepcions, a consideració de la direcció dels centres. Les mesures addicionals estableixen que sempre, a la tornada, els residents hauran de seguir el protocol de seguretat com si es tractés d’un nou ingrés, és a dir, prova PCR i aïllament de 10 dies.

Les sortides acordades amb els familiars, superiors a les tres setmanes de durada, requeriran de la signatura d’un document de declaració responsable dels residents o dels familiars, a qui es delegarà el seguiment de les mesures de protecció de la gent gran.

Es mantenen les visites a les residències, que queden subjectes a la decisió de les direccions en funció de la situació epidemiològica definida per l’autoritat sanitària. En aquest sentit, les podrà adaptar o suspendre prèvia informació als responsables sanitaris i a les famílies.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *