Aquest any ni els més fredolics tindran fred a la Banyada Nadalenca

S’acosta el dia de Nadal i a Calella és sinònim de Banyada Nadalenca. L’any passat més de 700 persones es van capbussar a la Platja Gran de Calella. Enguany, la colla “No tinc fred” sembla ser que compliran el fet de no tenir fred fàcilment: les temperatures són gairebé de primavera. En aquesta edició i en les següents volen sumar participants i arribar als 1.000, després de començar fa 26 anys sent-ne 20.

El capgròs Fredolic passarà poc fred a la Gran Banyada Nadalenca d’enguany, ja que les temperatures són molt elevades per les dates en què estem. De fet, aquesta matinada s’ha entrat a l’hivern amb temperatures primaverals. Aquesta és una de les particularitats que tindrà la banyada d’enguany, però des de la colla “No tinc fred“, la que va impulsar la iniciativa ara fa 26 anys, es vol arribar a aconseguir els 1.000 participants. L’any anterior 740 persones es van llançar al mar el dia de Nadal, per la qual cosa en fan falta poc menys de 300. Ho ha dit Lluís Barri, un dels impulsors de la banyada, al plató de LA CIUTAT. Malgrat assumir que ho diu “en veu baixa”, també ha assegurat que s’han fet moviments per tal d’assolir la xifra.

Després d’haver superat els 25 anys, des de la Colla asseguren que la majoria de la gent repeteix. Han aconseguit que banyar-se el dia de Nadal a la platja ja sigui una tradició, en un dels actes més multitudinaris d’aquestes festes, i animen a tothom a no mirar-s’ho des de la sorra i anar disfressats. La festa abans de l’escudella està servida i la voluntat és mantenir-la durant encara més anys.

Per participar no fa falta apuntar-se enlloc sinó presentar-se a la Platja Gran, a la zona de les barques al migdia, preferiblement una mica abans per recollir la pulsera d’inscripció.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *