Aquest cap de setmana farem un viatge al passat amb la Fira Renaixentista

La Plaça de l’Església i la de l’Ajuntament es convertiran dissabte i diumenge en el centre d’una població renaixentista. Aquest és l’esperit de la fira que torna un any més a la ciutat, amb diverses propostes culturals, lúdiques i també de gastronomia i artesania. Una de les novetats d’aquesta edició serà l’anomenat “Atac pirata”: una demostració d’esgrima teatral a càrrec d’un grup de calellencs, que faran diversos espectacles al llarg del dia, durant tot el cap de setmana. El grup In Troba Veritas ambientarà la fira amb música i tallers, també hi haurà rutes per la Calella renaixentista, fanfares i menús gastronòmics.

Isaac Morera, del grup In Troba Veritas de música tradicional i antiga, ha explicat que s’encarregaran d’amenitzar la fira i d’anar anunciant als visitants els actes de la programació.

Farem cinc passades al dia, tocant música i interactuant amb la gent. Mentrestant anirem pregonant a viva veu els actes i espectacles que s’aniran celebrant; igual que passava abans. D’aquesta manera, i més enllà del programa, tindran un programa a viva veu, música i danses.

Tant dissabte com diumenge, cinc cops al dia, es farà una demostració d’esgrima teatral, que serà el resultat d’un taller en el qual hi ha participat un grup de calellencs i calellenques.

Han fet un curs intensiu de deu sessions en què han treballat la base tècnica d’esgrima teatral que els ha permès aprendre una coreografia per parelles que executaran a la Fira Renaixentista. Són un grup de deu calellencs i calellenques. Trobo que és una iniciativa molt bona perquè ho ofereixen gent de casa i tothom ho podrà seguir.

Diumenge es faran les rutes guiades per la Calella del Renaixement, que arrencaran totes de la Plaça de l’Ajuntament i passaran per indrets, carrers, places i cases reconegudes de l’època. Per exemple, el Mercadal, Can Galceran, l’antiga casa dels Roger, la Capella de Sant Quirze o les cases renaixentistes del carrer Batlle. Es faran en diversos idiomes: anglès (10.00h), castellà (11.00h) i català (12.00h).

Durant tot el cap de setmana es podrà visitar l’exposició “Margarida Flaquer de Vall: una dona insòlita”, sobre la pubilla de Can Flaquer i diversos restaurants de Calella s’impliquen en la iniciativa oferint menús de l’època.

Consulta la programació al detall clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *