Aquest dijous, nova sessió del Cineclub de Foto-Film Calella

Leviathan_Andrey_Zvyagintsevw_wins_bestfilmaward_Londonfilmfestival2-620x350

Foto-Film Calella trasllada als últims dijous de mes les sessions del Cineclub que ha posat en marxa aquest 2015 amb una programació de pel·lícules de gran interès internacionals que es projecten en versió original o subtitulades. Aquesta setmana a l’Espai Caixa (21.00h) es podrà veure la polèmica pel·lícula “Leviatán”, criticada per l’administració i les autoritats de l’església ortodoxa russes pel retrat que en fa d’elles. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Continuen les sessions del Cineclub de Foto-Film, ara cada últim dijous de mes. Aquesta setmana es projectarà la pel·lícula Leviatán, un intens drama que retrata la història d’un home que viu amb la seva família en un petit poble costaner al nord de Rússia i que ha de sortejar les pressions de les corruptes autoritats locals que volen apropiar-se dels terrenys on hi té la casa i el seu taller mecànic. El negoci del qual depèn l’economia familiar.

Un film estrenat l’any 2014 i que va ser nominat als Òscars i premiat als Globus d’Or, a banda d’obtenir múltiples reconeixements en festivals de cinema europeu i americà.

Marçal Móra, membre de Foto-Film i un dels impulsors del cineclub a Calella, ha explicat avui al Bon Dia que la selecció de les pel·lícules que es projectaran es fa per la seva qualitat, ja sigui perquè han estat projectades a festivals com ara el de Berlín, Sant Sebastià o Venècia o perquè han rebut reconeixents. Mora també ens fa 5 cèntims sobre el film que es podrà veure demà dijous: “La selecció la fem una mica pensant en films que han rebut reconeixements a festivals o per part del públic. Aquesta que es veurà aquest dijous és un 10 en quant a la fotografia i la història que ens explica”. 

Marçal Mora fa un balanç positiu de la primera temporada del cineclub. Una iniciativa que es va posar en marxa sense saber exactament quina seria la resposta del públic calellenc, que compta amb la col·laboració de l’Esplai de la Gent Gran, la Sala Mozart i l’Ajuntament de Calella. Segons Mora, la resposta va ser bona i per això ara es torna a posar en marxa: “La primera temporada no ho teníem molt clar, era com una mena de prova. Havíem de saber si interessava el concepte de cineclub a Calella i hem vist que sí, que interessa. Vam fer l’aturada estival i ja molts ciutadans ens deien que tornéssim després de l’estiu”. 

Es podrà veure aquest dijous a les 21.00h a l’Espai Caixa. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *