Aquest divendres tornaran a estar exposats els passos de la Setmana Santa de Calella

passos

Com ja va sent habitual als darrers anys, es podran veure a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita, dissabtes, diumenges i festius de les 11 del matí a les 2 del migdia, i a la tarda de les sis a les 9 del vespre. Els dies feiners només es podran veure en horari de tarda.

passos 2La directora dels Museus de Calella, Carme Torm, ha explicat que la mostra és la mateixa de cada any, però que té sempre un gran nombre de visites, ja que els passos són els originals i són part de la història de Calella. “Des el petó de Judes, la Dolorosa -que és sempre un element molt important-, trobarem també la Creu dels Improperis, etc… Són els passos fonamentals de la Setmana Santa de Calella. Són els últims passos que es van poder veure a Calella farà uns 40 anys aproximadament. Els hem recuperat i són els mateixos que s’exposen“.

La mostra dels passos de Setmana Santa es podran veure fins el dia 28 de març, dilluns de Pasqua.

I al Museu del Turisme la “peça del mes” de març també té a veure amb la Setmana santa calellenca. Es tracta d’un parell de túniques femenines que es posaven les calellenques per anar a les processos i als actes religiosos. També hi ha una vitrina amb un vestit dels armats que sortien en processó. Torm: “Són vestes de la Confraria de la Dolorosa de Calella que ens ha cedit la senyora Carme Serra, que ens les ha cedit per aquesta exposició de «la peça del mes» però també ens les ha cedit al Museu de forma definitiva. Hi ha una vesta femenina i una de nena. I també hem posat una vitrina amb la cuirassa i el casc d’un dels armats de la Setmana Santa de Calella“.

El Museu del Turisme obre cada tarda de dimarts a dissabte, entre les 5 i les 8 del vespre, i els diumenges tot el dia, de les 11 del matí a les 6 de la tarda.

I a més a més, aquest proper cap de setmana, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, comença la temporada de visites al Refugi Antiaeri del Parc Dalmau i al Centre d’Interpretació del Far de Calella.

El Far i el Refugi s’obriran dissabte en l’horari habitual, de 10 a 14h els caps de setmana i festius. Al juliol i agost  -i enguany també al setembre- aquests dos espais obriran cada tarda, de dimarts a diumenge, de 5 a 9 del vespre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat