Arnijas comparteix l’experiència local com a Vila Europea de l’Esport

Font: Cugat Ràdio
Font: Cugat Ràdio

El tinent d’Alcaldia de Ciutadania va participar dijous en una taula rodona celebrada a Sant Cugat del Vallès sobre l’experiència de tres poblacions que han estat designades Ciu tats Europees de l’Esport, o Vila en el cas de Calella per dimensions i nombre d’habitants. Xavier Arnijas va compartir l’experiència local amb els seus homòlegs de Mòdena (Itàlia) i Getxo, al País Basc. Ho va fer davant entitats esportives i representants polítics santcugatencs, en vistes a la preparació de la candidatura vallesana per rebre’n el distintiu de cara al 2018 o el 2019.

SantCugatCreix, la plataforma de clubs, ciutadans i empreses de la ciutat compromeses amb l’esport, va organitzar al Centre d’Alt Rendiment una taula rodona sobre el projecte de Ciutats Europees de l’Esport. La població aspira a ser-ne designada l’any 2018 o el 2019, i va reunir a tres representants de ciutats que n’han viscut l’experiència. Calella, a través del tinent d’Alcaldia Arnijas, va explicar els trets característics que ens vinculen amb la pràctica esportiva.

“Tenim un teixit associatiu dels més alts que hi ha per ràtios a Catalunya, la més alta en pràctica esportiva per habitant, una casuística que fa que siguem una ciutat molt dinàmica i potent a nivell esportiu”, ha explicat Xavier Arnijas en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Arnijas va presentar el vídeo promocional de Calella en el qual es posa de relleu que la vida a la ciutat està estretament lligada a l’esport, i que això s’ha reforçat amb la celebració d’esdeveniments internacionals, entre els quals destaca l’Ironman.

Amb tot, Calella desplega una programació de Vila Europea de l’Esport molt dirigida en posar de relleu la vitalitat i el treball que fan les entitats esportives de la ciutat. Creu Arnijas que Sant Cugat del Vallès elaborarà una candidatura que anirà en aquesta direcció: “Un model de potenciar el teixit associatiu, vendre autoestima com a ciutat, posar en valor la feina que es fa des de les entiats i fomentar l’esport de base. Segurament aniran més per aquí que no pas en fer grans projectes de desenvolupament esportiu de grans equipaments esportius, com podrien fer grans ciutats”.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Arnijas ha destacat que Calella té un percentatge molt elevat de població que practica esport i que, això sumat al nombre de clubs existents, determina un dèficit d’instal·lacions que ara està en estudi. S’està elaborant un treball per determinar cap a on han d’anar encaminades les inversions en aquest àmbit. “Es tracta de determinar quines són les necessitats estructurals que té la ciutat en base a la pràctica esportiva actual, gent vinculada als esports, equipaments actuals, sostenibilitat econòmica i possibilitats de creixement de cada esport. En sortirà un document que servirà de guia, no només per nosaltres que ara estem governant sinó per qui pugui venir en un futur, sobre el que s’ha acordat que és el camí a seguir”, ha exposat el tinent d’Alcaldia de Ciutadania.

Arnijas ha recalcat que per a l’elaboració de l’estudi es donarà veu a les entitats i a tots els partits polítics, i que el realitzarà una consultora externa que treball amb la Diputació de Barcelona en l’àmbit dels estudis comparats.

A continuació podeu escoltar íntregament l’entrevista al tinent d’Alcaldia de Ciutadania de l’Ajuntament de Calella, Xavier Arnijas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat