Tao Massage, una sala d’scape room reconeguda internacionalment

Calella té una de les 20 millors sales d’scape room del món. És la Tao Massage, a peu de la carretera N-II, que va obrir el setembre del 2020 ambientada com una sala de massatges japonès on els participants han disposen de 90 minuts per resoldre els enigmes que se’ls plantegen per sortir-ne victoriosos. La seva singularitat radica en la temàtica i en el fet que s’allunyen de la tendència d’scape room de terror per fer una aposta clara per la la diversió i l’humor. Els seus propietaris tenen altres sales a la comarca i expliquen que cada cop tenen més clients internacionals des que els recomanen els prescriptors més reconeguts del sector.

Martí Artigas, un dels creadors i propietaris de Tao Massage, ha explicat al programa La Ciutat que volen jugar amb la confusió que genera la retolació del local i, fins i tot, l’estil i el contingut de la seva pàgina web, que replica un espai de contractació de serveis de massatge oriental.

Som una mica ‘punyeteros’. A la pàgina web ens presentem com un centre de massatges, fins i tot t’expliquem les nostres especialitats. I no ho hem canviat perquè aquesta confusió és la que volíem, que visquin l’experiència amb plena immersió.

Tao Massage va obrir quan es va acabar el confinament dur de la pandèmia i ràpidament va córrer la veu de l’existència d’aquesta proposta singular entre els espais d’escapisme. Llavors van començar a ploure els reconeixements, fins al més recent que els situa entre les 20 millors sales del món. La temàtica ha estat la clau.

La vam escollir per diversos factors. Perquè era divertida i ens agrada molt la cultura japonesa, fins i tot vam viatjar-hi per impregnar-nos; i això és el que va valorar-se. Ràpidament van arribar els reconeixements per part d’organitzacions nacionals com els Scape Room Awards, que ens va distingir com la millor sala original; vam estar entre les cinc primeres per les proves i l’experiència; i d’aquí vam saltar als premis internacionals, on la condició és que es pugui jugar en anglès.

Això els ha ajudat a obrir mercat i ser ara un dels destins d’aquells que fan turisme d’scape room.

Una activitat d’equip per resoldre enigmes en un temps determinat. A mesura que els aclareixes vas obtenint recompenses fins arribar a l’objectiu final. S’assembla a un videojoc o un joc de taula d’investigació, tematitzats amb escenes diferents (…) El nostre és còmic. Volíem desvincular-nos de la tendència del terror i de l’ensurt.

Tao Massage és un joc d’escapisme de temàtica japonesa al qual s’hi pot participar amb grups de, com a màxim, 7 persones; tot i que l’aconsellable és ser entre 4 o 5. Es disposa de 90 minuts per resoldre els enigmes que es plantegen. Obren tots els dies de l’any, i les reserves s’han de fer en línia a través de la seva pàgina web.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *