Arrenca la cinquena edició del Calella Film Festival

cff

Amb la gala d’inauguració a la Sala Mozart, aquesta nit s’obre la cinquena edició del Calella Film Festival amb la projecció de “La família que eliges”, que ha entrat a la secció oficial Creative Rosebud a la millor pel·lícula de l’any. L’acte anirà a càrrec del director del jurat, l’actor calellenc Juli Fàbregas, fent tàndem amb Jordi Díaz (21.30h). A partir d’aquí, cada dia i fins el dissabte 10 d’octubre, es podrà veure totes les pel·lícules que han entrat a competició, també en la categoria Low Budget de produccions de baix cost; a més de les que es presenten fora de concurs. Un total de 17 films. Per exemple, el documental “Camí Lliure”, que s’acaba d’estrenar a Sant Sebastià, i que s’endinsa en el procés de recuperació del xef Raül Balam.

El Calella Film Festival s’inaugura finalment aquesta nit després d’haver-se posposat pel coronavirus. Ho fa amb una programació potent que s’anirà desgranant fins el 10 d’octubre a la Sala Mozart, on es projectaran totes les pel·lícules que entren a competició i les que es veuran fora de concurs. Un total de 17 films. A més, la cinquena edició arriba amb una novetat sota el braç: el concurs de guió, amb nou propostes finalistes. S’aprofitarà la presència dels membres d’un jurat de luxe per fer xerrades vinculades al setè art, amb accés lliure.

El director del jurat, Juli Fàbregas, ha comentat l’alt nivell de la selecció del festival que ha complicat la feina dels membres que han de decidir el palmarès del 2020.

El nivell és molt alt. El jurat tant de guions com de pel·lícules estan molt contents amb les propostes, amb alguns han hagut de barallar-se més. M’han fet arribar que estan molt contents amb la selecció que ha fet el festival.

El jurat del festival està format pel productor Joaquim Vivas, la guionista Marta Grau, el director Santi Alvarado, l’actriu i directora Marta Bayarri, l’actriu Aida Osset i el director Kiko Ruiz. S’espera que tots assisteixin a la cerimònia de lliurament de premis que tindrà lloc el dissabte 10 d’octubre, quan s’entregarà La Llopa, el nou guardó del Calella Film Festival.

El festival premia les millors produccions de baix cost amb la secció Low Budget i la millor pel·lícula de l’any amb el Creative Rosebud. Les finalistes es projectaran a la Sala Mozart, amb doble passi diari. Les entrades estan a la venda al preu de 4,50 euros al portal del certamen [calellafilmfestival.com] i a taquilla. Hi ha un abonament de 25 euros per assistir a totes les projeccions.

Anna Giménez, responsable de la secció Low Budget, ha explicat aquest matí en una entrevista al programa La Ciutat les sinergies que tenen amb l’Espai Jove per apropar el cinema al col·lectiu. Per això, tots els menors de 18 anys tindran un descompte especial per a una de les projeccions.

Cada any intentem fer una oferta per convocar als joves. El divendres 9 d’octubre, la pel·lícula “Little Monster” per a tots els públics tindrà un preu especial de 3 euros per als menors de 18 anys.

El president de l’associació Rosebud d’Amants del Cinema, entitat organitzadora, ha posat de relleu l’esforç que ha suposat tirar endavant el festival en les condicions actuals, que han reduït i molt el finançament que rebien. Amb tot, Albert Guinart ha assegurat que aquesta edició presenta una oferta molt potent, garantint totes les mesures de seguretat sanitària.

La gent entrarà a la sala amb la mascareta posada, no tindrà a ningú assegut a 2 metres, s’ha reduït molt la capacitat del cinema. I entre sessions es netejarà durant una hora. La gent hi podrà estar més tranquil·la i segura que en molts d’altres llocs.

El Calella Film Festival va tenir un preludi aquest estiu amb el Beach Festival, que es va celebrar amb projeccions a l’aire lliure -al Passeig Manuel Puigvert i a la platja-.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat