ARTS d’Estiu cancel·la cinc espectacles previstos per aquest estiu

A poc menys d’un mes perquè arrenqui una nova edició d’ARTS d’Estiu de Pineda de Mar, l’organització ha anunciat que s’ha vist obligada a cancel·lar 5 dels 17 concerts previstos per les queixes per sorolls del veïnat del barri de Bellamar, pròxim a l’Espai Marítim on se celebra el festival. Denúncies que s’han presentat als Mossos d’Esquadra i que han arribat al Síndic de Greugues i a la Fiscalia i que han portat al Departament de Costes de la Generalitat de Catalunya – que és l’administració competent – a prendre la decisió de reduir els dies d’activitat a només 12. Cauen del cartell les actuacions de Víctor Manuel, José Mercé, El Kanka, Ángel Martín i Jorge Blass, i qui tingui una entrada se li retornarà l’import. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha refermat el compromís i l’aposta del municipi per a la proposta cultural però també amb el descans dels veïns d’aquest sector de la platja. Amb tot, ha deixat entreveure intencionalitats polítiques en les accions en contra de la programació d’activitats.

“Motius aliens a la nostra voluntat”. Aquesta era l’explicació que es recollia en el comunicat conjunt que la direcció de l’ARTS d’Estiu i l’Ajuntament de Pineda emetien ahir per informar de la reducció de concerts de la programació prevista per aquest pròxim mes d’agost.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha confirmat que la decisió que ha pres el Departament de Costes de la Generalitat de Catalunya està relacionada amb les denúncies per excés de sorolls que han presentat algunes persones del veïnat del barri de Bellamar.

Arrel de la denúncia, les administracions actuants perquè el terreny no és municipal sinó que l’última paraula la té Costes de la Generalitat de Catalunya, ens han notificat el límit de dies que es pot fer el festival, entès com una activitat extraordinària.

L’alcalde pinedenc s’ha mostrat comprensiu amb les queixes del veïnat per les dificultats de conciliar la son quan hi ha activitats musicals a la platja però ha recordat que, justament per aquest motiu, el consistori ha fet una redistribució dels espais culturals on se celebren. Ha posat d’exemple el Psichobilly, que ha tornat a l’espai de Can Xaubet. Amor ha dit que s’ha fet una campanya en contra amb intencionalitats polítiques.

Crec que se’m caracteritza per escoltar als meus veïns i intentar sempre buscar acords de la millor manera possible. Quan van començar a proliferar les queixes, i no em tallaré un pèl a dir que n’hi ha moltes dirigides i amb una clara intencionalitat. Sabem ja tothom a què juguem (…) Són veïns que apareixen en llistes electorals. No s’ha de ser molt intel·ligent per esbrinar d’on surt tot plegat.

En una entrevista al programa La Ciutat, Amor ha agraït l’esforç que s’està fent des de la productora The Project i la direcció d’ARTS d’Estiu  i del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar per aconseguir mantenir la resta de la programació del festival, que comença l’1 d’agost. Ha assegurat que la l’edició d’enguany ha estat clarament en risc i que poder-lo tirar endavant – malgrat tot – és tot un èxit. L’Ajuntament de Pineda de Mar manté l’aposta i diu que, de cara a futures edicions, lluitarà per recuperar els dies de concerts per garantir la viabilitat d’un certamen d’aquest nivell.

Hi havia un risc real, però hem salvat el festival però queda retallat a 12 actuacions. No hi renunciem. Seguirem treballant amb la Generalitat de Catalunya perquè la norma dels 12 dies està ara en revisió. No arribem a aquest estiu però esperem que de cara al pròxim n’hi hagi una de nova que habiliti als ajuntaments que vulguin tirar endavant aquestes propostes, buscant l’equilibri entre el gaudi i el descans, puguin aconseguir-ho. Aquest és el missatge.

ARTS d’Estiu han cancel·lat els concerts de Víctor Manuel, José Mercé, El Kanka, Ángel Martín i Jorge Blass. L’import de les entrades es retornarà automàticament a través del mateix mitjà de pagament amb el que es va fer la compra.

Compartir

Potser t'interessa

5 Respostes

 1. pinedenc ha dit:

  els que volien anar de concert i ara no podran que busquin a la cap de llista de Junts x Pineda i li demanin explicacions

 2. Francisco ha dit:

  Pineda lleno de amargados que poco a poco se cargan el pueblo

 3. perkins ha dit:

  21 dies d’infern acustic,inaguantable,si aquest any es fa,que sigui el últim!!!!!

 4. Carme ha dit:

  Ara, a dia 31 de Juliol, després d’uns dies d’haver fet aquesta entrevista i acusatòries declaracions, tenint en compte que s’ha cancel.lat els TOTS els CONCERTS d’Arts Estiu, cosa que ja desmenteix al sr. Alcalde d’haver salvat el Festival, i que ara es retracta de les pol.lèmiques acusacions contra refarons polític. Potser haurien de dir realment què ha estat passant durant els últims temps.
  Feien el Festival amb ó sense permisos i narianant?? Han ignorat tant els reponsables del Festival com l’Ajuntament als 4 veÏns, que es veu que ara són UNA “FORÇA PODEROSA” que s’ha carregat ells soletrs, el Festival? Ha pogut ser per deixadesa, prepotència, el ” tu tira que jaho arreglamerem”, i anar-hi anant,,…..i ara amb la denúncia (que fa temps que dura), han sortit cosestes que no es poden arreglar de pressa i corrents)….tot suposadament, d’una persona del carrer, que no sap res, però que no es creu que 4 Veïns siguin SANSON.

 5. Carme ha dit:

  –Territorio se dirigió en el Ayuntamiento de Pineda de Mar el 21 de julio ofreciéndole la posibilidad que, “en el plazo máximo de 5 días presentáis las medidas correctoras y/o alegaciones que consideráis oportunas”. Un plazo que ya expiró sin respuesta.–
  ——————
  Segons aquestes afirmacion dels Dpt. de Territori de la Generalitat, les declaracions fetes per l’alcalde a ràdio Calella, encara no tenien cap vis i plau per activar el Festival….encara pitjor, no van passar, amb les mesures correctores, i el 21de Juliol els hi van donar 5 dies més excepcionalment, coses (que segons aquestes confirmacions SEMPRE de la Generaitat), no van aprofitar, ja que no van prefesentar cap document més per a salvar el Festival. Segons fonts Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *