Assaig maduixot a Calella

Els maduixots anuncien assaig casteller a Calella per aquest divendres a la tarda. És una de les activitats que duen a terme per donar-se a conèixer al territori que representen – que abraça les poblacions de l’Alt Maresme i la Selva Marítima –, que la gent pugui fer una primera aproximació al món dels castells i, si s’engresca, apuntar-se a la colla. Els de la camisa vermella seran al Passeig Manuel Puigvert, immersos ja en la temporada i les actuacions que fan per totes les festes majors. Acabaran a finals de setembre a Calella, per la Festa Major de La Minerva, una plaça que els dona bona sort.

Andrea Almenta, la cap de colla dels Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, explica que els assajos al carrer són diferents als que fan al seu local. Busquen sobretot la participació de grans i petits.

Hem decidit reprendre els assajos al carrer perquè la gent vegi què fem, fora del local, estar al carrer és una manera d’apropar-nos més a la gent i als pobles (…) Farem proves perquè la gent hi pugui participar, no de manera tan tècnica, que la canalla es pugui enfaixar.

L’assaig maduixot es farà a partir de les set de la tarda, fins entrada la nit, i tothom hi és convidat. Hi haurà gent de la colla a qui dirigir-se per demanar més informació sobre l’activitat i de quina manera s’hi pot participar.

Tenim una carpa perquè se’ns vegi, on hi fem parada de productes castellers i un racó per a la canalla. Gent de l’equip tècnic estarem per la gent que es vulgui apropar, però tothom pot fer l’acollida.

La Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva, que porten la camisa del color vermell de les maduixes pròpies de la terra, estan oberts a gent de totes les edats. A més de la ruta estiuenca pel territori, fan assajos periòdics al local que tenen al polígon industrial de Pineda de Mar.

Estan en plena temporada castellera i a l’estiu hi afegeixen les actuacions que fan per les festes majors de les poblacions. Han començat a Canet de Mar i acabaran a Calella, el setembre, amb motiu de la Festa Major de La Minerva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *