Assumpció Castellà (veïns Jovara): “El carrer Jovara és la ventafocs de Calella”

Representants dels veïns del carrer Jovara consideren que aquesta zona de Calella està marginada i oblidada. Així ho han explicat al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV tres residents en aquest carrer. Afirmen que el carrer està brut, mal il·luminat i abandonat i que s’ ha convertit en una variant de la carretera nacional perquè cada dia hi ha més trànsit rodat. Amb tot plegat, consideren que és lògic que la gent no hi vulgui anar a passejar.

Dolors Furest, veïna i comerciant, explica que és un carrer molt estret i que no s’hi pot passar amb cadira de rodes ni cotxet infantil. Furest diu que té la sensació que els veïns estan oblidats i marginats.

És com si visquéssim d’esquena a Calella. S’arregla un carrer que va de muntanya a mar, es posa molt bonic però a la intersecció amb Jovara es fa un pegat i es deixa el pegat. Hi ha quatre rajoles que es mouen, treuen les rajoles i s’hi tornat a posar un pegat. Passen camions per unes obres grosses que s’hi fan, hi ha forats i tardem dos anys a que ens arreglin el forat. Quan plou, per les minivoreres que tenim amb paraigües no pots passar perquè vas topant amb totes les jardineres, una cadira de rodes no passa…

Per la seva banda, Assumpció Castellà, afirma que el carrer Jovara s’ ha convertit en una variant de la carretera nacional i cada dia hi ha més camions de gran tonatge que hi passen. Això, segons afirma, els suposa molt soroll i dificultats per circular a veïns i problemes als comerços.
Castellà diu que el carrer Jovara és la «ventafocs» de Calella.

El carrer Jovara és la ventafocs de Calella i no pot ser. Fins i tot, hi passa el carrilet. Hi ha soroll, no et pots ni asseure a escoltar un telediari perquè és horrorós. Ara passen uns camions de gran tonatge que ho fan impossible. Varen treure les jardineres, varen tallar dos arbres, està abandonat i hi ha dies que a les vuit del vespres encara hi ha aquests camions

Segons ha explicat Mònica Pascual, veïna i comerciant de la zona, no és un carrer amable on passejar i això ha fet fugir la gent. Diu Pascual que un problema afegit és que mai tenen clars els horaris en els quals està permès que hi circulin els vehicles.

No és un carrer còmode, no és un carrer per poder passejar tranquil·lament. Mai quadrem amb els horaris que ens diuen que faran tall o obertura. La llum és trista, és un carrer trist i apagat

Alguns veïns es queixen que fa uns anys van pagar perquè el carrer fos de vianants i hores d’ara no ho és. De cara a aquestes eleccions municipals, han parlat amb representants de Calella en Comú i demà tenen prevista una trobada amb representants d’ERC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *