[Àudio] [Coblejant] Programa 117: Perpinyà, Capital de la sardana 2019

PGM-COBL-078-DESTACADA
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Aquesta setmana parlem de la 7a Capital de la Sardana que, enguany, se situa a la Fidel·líssima Vila de Perpinyà, a la Catalunya Nord.

Ha estat la cobla Mil·lenària l’encarregada d’inaugurar la Capital i enregistrar el disc i escoltarem diferents de les sardanes compostes expressament per a l’ocasió, especialment les dues guardonades dels compositors René Picamal i Joan Pigassou.

Repassarem també els diferents guardonats i guardonades dels Premis Capital de la Sardana 2019 i a les novetats musicals descobrirem l’enregistrament de la Capital de la Sardana 2019. Al Traspàs de Cobla parlarem d’un dels múltiples canvis de la Cobla La Principal d’Olot.

A les Recomanacions Sardanistes us proposem una xerrada sobre la sardana amb l’Arnau Tordera, membre del grup Obeses i col·laborador del programa El Món a Rac 1 amb la seva secció El secret de l’èxit i fusionarem aquesta proposta amb una de les peces d’Obeses anomenada La Ben plantada.

També us parlarem del cicle de xerrades sobre instruments mediterranis i de cobla que organitza el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i recuperem la secció Poemari de Sardana per descobrir un poema de Joaquim Folch i Torres que és una oda a la tenora. Finalment, descobrirem la sardana escollida per la Confederació Sardanista de Catalunya pel Dia Universal de la Sardana; Blanes festiu.

També tenim com sempre la nostra secció d’Agenda Sardanista on en Jordi ens repassa les nostres propostes sardanístiques per la propera setmana. I recoolim, una setmana més, una frase feta dedicada a les llegendes dels músics de cobles i orquestres.

Coblejant és un programa de Radio Calella Televisió per a les emissores de ràdio que ho vulguin. Fet i dirigit per Queralt Pedemonte i Jordi Terme.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat