[Àudio] [Coblejant] Programa 348: Canvis de cobla al febrer: una institució que perilla

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Al Traspàs de Cobla, al canvi de trompetes d’aquest setembre a la cobla Sant Jordi s’hi suma ara el canvi aquest mateix agost també a les trompetes de la cobla Ciutat de Girona. Uns canvis a cobles de primer nivell que fan perillar la costum de canviar músics per Carnestoltes, quan l’activitat baixa. Aquest fenomen porta conseqüències negatives per a les cobles, i les repassem totes aquesta setmana.

A les Notícies, robat un fiscorn al metro de Barcelona. És el de Mario Membrives, fiscornaire dels Montgrins, que relatava molt preocupat a les seves xarxes com va viure la situació dilluns passat al vespre. Demana la col·laboració de tot el sector perquè assegura que encara té esperança de poder recuperar l’instrument que està valorat en més de 4.000 euros. I també, la sardana més alta del món s’ha aconseguit aquest estiu al cim de l’Ararat, al Kurdistan Turc, a 5.135 metres, el més alt del món. Sabrem qui ha assolit aquest rècord.

A l’Àrea de Campionat, la UCS ha creat una modalitat de Campionat nova que s’estrenarà aquest any amb seu a Balaguer. Es tracta del Campionat Interterritorial, que es disputarà a un sol concurs i que hi competiran les colles que hagin quedat guanyadores en els seus respectius campionats territorials.

A l’Òptica Externa, el sardanista i ballador de competició Jordi Arnau, de Les Borges Blanques, és el guanyador del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2022. i a l’Agenda, per aquest 11 de setembre hi ha programats més d’una 50 d’actes tant dilluns 11 de setembre com a la vigília. Es tracta d’una de les dates estrella dins la programació sardanista anual.

Tot això i molt més a Coblejant, un magazín de Ràdio Calella Televisió amb l’Agrupació Sardanista de Calella per a les emissores de ràdio que el vulguin i s’emet arreu dels Països Catalans. T’informa de tot allò que és notícia al món immens de la sardana i la cobla. Dirigit per Queralt Pedemonte.


Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Pere ha dit:

    Molt bona tarda Queralt, primer dir-te felicitats pel programa, però m’agradaria fer algun comentari:
    – Has estat creant expectatives molt interessants pel tema de canvi de cobla… Però al final se m’ha quedat en poc, pensava que hi hauria més de marru… És a dir, m’ha faltat alguna explicació més dels motius pel qual afecta tant a les cobles a nivell professional.
    – L’última sardana, Regal de reis, deixa bastant a desitjar per part de la cobla… Es podria buscar una versió més encertada.
    A part d’aquests comentaris, molt bon programa i bona feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.