[Àudio] [Efemèride] [Ara i Aquí] Margot Rote explicava l’any 2000 a La Vanguardia com Calella es va convertir en un destí turístic

Foto : La Vanguardia
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Any 2000. Sèrie : Pioners del Turisme a La Vanguardia.
Reportatge a Casa de la Margot Rote. La dona que va aturar-se a Calella per casualitat mentre anava en tren a Blanes i va descobrir el que ella va descriure com a “paradís”.

“A casa de la Margot” es titula el reportatge. Visiten Margot Rote a casa seva, amb un meravellosa vista de Calella des de la muntanya. Explicava l’any 2000 La Vanguardia que la Margot Rote va arribar en tren a Calella fa 49 anys (això era el 2000) juntament amb la seva amiga Inge Bütner i són les responsables de l’arribada dels primers turistes alemanys a Calella. El Codina i la Fonda Vila tenia aleshores 5 habitants. Era el 1951.La Margot té casa seva a la muntanya amb una vista privilegiada de Calella, del seu mar. Va arribar aquí per casualitat i de nit. Anava amb la seva amiga a Blanes i se’ls hi va espatllar la motxilla. Van haver de baixar a Calella, era abril i tot estava ple de flors. Un viatger els va recomanar que paressin a Calella per allotjar-se, i l’endemà en despertar, es van enamorar del paisatge de flors i el mar perquè creien que eren al paradís.
Van recórrer tota Espanya i van tornar aquí. Afirmava Rote que tant ella com al seva amiga venien d’un país destruït després de la segona guerra mundial. I va començar a recomanar Calella als amics.
La seva arribada va generar rebombori, tant, que fins i tot, el mossèn del poble va recollir signatures per fer-les fora. No van poder fer res, tant ella com la seva amiga, va portar amics, coneguts i es va posar en marxa una cadena d’esdeveniments que van portar a Calella a convertir-se en ciutat turística. Aquell poble de pescadors ple de flors a l’abril es va convertir en la “Calella de los alemanes”.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *