Prop de 1.000 calellencs i calellenques viuen a l’estranger

921 calellencs i calellenques viuen a l’estranger segons les darreres dades oficials del Padró d’habitants referents a 1 de gener de 2020. Aquesta xifra representa un 4,38% de la població calellenca. Segons l’informe “Padró d’habitants residents a l’estranger – any 2020” elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, Calella es posiciona un any més, com el municipi on proporcionalment el pes de la població resident a l’estranger és més elevat.

El Padró d’habitants residents a l’estranger és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger, tenen la nacionalitat espanyola i l’últim municipi al qual estan inscrits és qualsevol dels que hi ha a Catalunya. Les persones inscrites en aquest padró es consideren veïnes del municipi que figura en les dades de la seva última inscripció només a efectes del dret a vot. No comptabilitzen com a població oficial del municipi.

residents maresme

Al conjunt de la comarca, 12.163 maresmenques i maresmencs resideixen habitualment a l’estranger. És un 2,59% de la població total i ha tingut un increment del 5,03% respecte les dades registrades l’any anterior. Aquestes persones majoritàriament viuen en països de la Unió Europea, sent França – un any més- el país que ocupa la primera posició. En concret, el país veí acull el 12,60% de la població de la comarca que viu fora. Li segueix Argentina, amb un 9,69%, Alemanya, 9,56% i el Regne Unit, 9,01%.

A nivell municipal, Mataró, Premià de Mar, Calella i Pineda de Mar són els municipis amb més població vivint a l’estranger.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *