[Àudio] [Efemèride] [Ara i Aquí] Tal dia com avui de 1953 els pagesos calellencs estaven preocupats per la sequera

Foto : Biblioteca de Can Salvador de la Plaça
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Un setembre que arribava amb una mica de pluja però no prou com per regar el camp. Els agricultors calellencs estaven preocupats. La collita de raïm seguia a bon ritme però la de tomàquet, pebrot i hortalisses era minsa i pujava el preu.

Un veí de Calella ha inventat un aparell que està causant molt rebombori. Es tracta de Tomàs Claramunt que va patentar un artefacte batejat amb el nom de «bicijeep». És una bicicleta amb tracció auxiliar al davant (com li passa als jeeps) moguda a braços. Segons sembla, aquest nou invent té ja molts admiradors.
Per cert, que aquells dies, s’estaven fent les obres de renovació del sostre de la sala Mozart (Can Salom) per instal·lar-hi el sostre que fins ara havia al que va ser el cinema Ancora.
Una de les novetats dels darrers dies són uns burrets que circulen per Calella, amb un cotxet i es dediquen a passejar la mainada per pocs diners. Provenen d’un circ instal·lat a Pineda i diu el diari estan rebent molta acceptació. I també ha circulat un camió de propaganda molt luxós d’una marca de productes làctics i alimentaris es estava al Passeig de Mar i que va generar molta expectació.
Un altre dels temes que preocupava era la sequera. Ha plogut una mica però n’hi ha prou i els pagesos pateixen. La verema anirà però la collita de tomàquet, pebrot i hortalisses no és bona.
A la platja, es fa servir el mètode de palangre i aquests dies tenen èxit els pescadors de sonsos.
Aquells primers dies del setembre de 1953 havia plogut i no feia xafogor ja. Diu el cronista del diari que «las noches son agradables y las puestas de sol se tiñen de un color anaranjado casi otoñal».


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *