El jovent calellenc ha decidit els participatius del 2024

Els 10.000 euros de la convocatòria del Pressupost Participatiu Jove 2024 es repartiran entre diverses propostes. Almenys tres, les més votades en el decurs de l’assemblea que va tenir lloc divendres i a la que hi van acudir una seixantena de noies i nois. El resultat és provisional, a l’espera que el grup motor – que integren la regidora i el personal tècnic de l’àrea – atorgui els seus 25 punts. Sigui com sigui, segur que tiren endavant la xaranga que acompanyarà la festa del 65è aniversari de l’Agrupament Escolta Montnegre, un torneig de bàsquet 3×3 i un “vermuteo” a l’estiu. La regidora de Joventut i Participació i Joventut, Mariceli Santarén, ha posat de relleu la bona resposta del col·lectiu a la convocatòria d’aquest 2024.

D’aquí a poques setmanes es farà efectiva una de les propostes guanyadores del Pressupost Participatiu Jove del 2024, que es va decidir divendres passat per assemblea. El CAU tindrà una xaranga per donar ambient a la festa del seu 65 aniversari, tal com ha anunciat la regidora de Joventut i Participació, Mariceli Santarén. Serà el cap de setmana del 13 i 14 d’abril.

Amb les seves votacions, les noies i nois a l’assemblea també van decantar-se per l’organització d’un torneig de bàquet 3 x 3 – amb dates i ubicació encara oberts – i un vermuteo a l’estiu.

El “vermuteo” és una proposta que han presentat Jovent Calellenc, una entitat nova dels últims anys, que consisteix en organitzar un vermut amb música de dj o en directe en algun espai de la ciutat.

Quant a nombre de vots, per darrera van quedar les propostes per muntar un torneig de futbol i un torneig de volei. El resultat de l’assemblea de divendres passat és provisional perquè falta decidir els 25 punts que atorga el grup motor, integrat per la regidora i el personal tècnic de l’àrea de Joventut. Això podria fer que, als tres més votats, també se’n tirés endavant algun altre.

Mariceli Santarén ha posat de relleu la bona acceptació i resposta del col·lectiu a la convocatòria del 2024, començant pels tallers que es porten als centres de secundària per informar-los de la iniciativa i animar-los a participar-hi, fins a l’assistència a l’assemblea, que va comptar amb gairebé una seixantena de persones.

Els participatius joves s’adrecen al col·lectiu d’entre 15 i 30 anys, i per això també s’obren altres vies de participació més enllà dels tallers que es fan als centres de secundària. També es col·loquen bústies de recollida de propostes als equipaments municipals.

La regidora Santarén també ha actualitzat informació sobre el projecte guanyador del 2023, encara pendent d’execució. És l’skatepark que s’ubicarà a la Plaça del Parlament, a tocar de l’Institut Bisbe Sivilla.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *