[Àudio] [Efermèride] [Ara i Aquí] Al setembre de 1959, RENFE no funciona

@todocoleccion
@todocoleccion
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

8 de setembre de 1959. Tothom espera la Festa Major i la proclamació de la pubilla. Tot i això, el tema del qual parla tothom és el mal funcionament de Renfe. El setmari l’ Estela es queixa en aquest número i l’anterior dels problemes que té aquesta xarxa de ferrocarril. I també critica els problemes que té la ciutat pel que fa a l’enllumenat públic.

Diu l’Estela que s’ha posat de moda aparcar cotxes particulars i autocars al camí que va cap el cementiri. Diu que al final, per poder enterrar els nostres morts, haurem de demanar permís als turistes.
El setmanari demana que d’una vegada per totes hi hagi enllumenat públic digne a Calella. A més, reclama perquè freqüentment, alguns sectors sencers de la ciutat es queden sense llum, per defectes l’instal·lació, negligències, fet que genera una imatge molt depriment de la ciutat.
Irregularitats de RENFE
Aquesta temporada, comencen aviat diu. El 2 de setembre, es va quedar aturat a Llavaneres per les inclemències temporals. Afirma que entre aquest fet i el descarrilament d’un tren a Badalona que va deixar els horaris totalment trasbalsats.
Alguns dies, les onades arriben a la via el tren en alguns punts de la costa, com és el mateix cas de Llavaneres, i el Maresme es queda sense servei de tren. Els usuaris estan desesperats i no saben què fer.
El setmanari es pregunta què passarà a l’hivern si hi ha episodis de mal temps. I va més enllà, diu que ara que començarà la tardor, RENFE restringirà uns horaris que, a parer de la revista, ja són força restringits.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat