Raül Balam Ruscalleda presenta avui a Calella “Enganxat”

El xef santpolenc i fill de la superxef Carme Ruscalleda, Raül Balam, no ha amagat mai que ha tingut problemes d’addicions. Ha estat addicte a l’alcohol i les drogues, fet que el va portar a ingressar en un centre de desintoxicació ara fa 10 anys. Una experiència que l’ha marcat i que ha decidit plasmar-la en un llibre “Enganxat” escrit a quatre mans amb la periodista Carme Gasull i que presenta avui (18h) a la Biblioteca de Calella.

“La meva vida era beure, beure i beure. No hi havia cap altre objectiu”. Així se sincera el xef, Raül Balam, en el llibre “Enganxat” on explicar d’una manera crua i directe la seva addicció a l’alcohol i les drogues, principalment la cocaïna, i com ha aconseguit superar-ho. En aquest nou llibre el xef assegura que “l’addició no té cura”, però manté que “si la tractes podrà viure una vida plena. Podrà menjar, sortir, divertir-te…; en definitiva viure sense alcohol i sense altres drogues” l’objectiu del qual vol explicar en aquest llibre. Un relat que espera que doni esperança a les famílies i persones que estan passant pel mateix que ell va passar.

Raül Balam Ruscalleda (Sant Pol de Mar, 1976) és xef i fill de la multiestrellada cuinera Carme Ruscalleda i de l’hostaler Toni Balam. Es va formar a la cuina del mític Sant Pau de Sant Pol de Mar, que va tancar l’any 2018. Actualment, dirigeix el restaurant Moments de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona, un projecte en què va treballar amb la seva mare i que actualment té dues estrelles Michelin. A més, està a càrrec de la cuina del restaurant de Calella El Drac, a l’Hotel Sant Jordi Boutique, i del Sant Pau Tokio, que va obrir l’any 2004. Des del juny del 2022 està de nou a càrrec del Sant Pau, de Sant Pol, que ha reobert portes ara amb el nom de Cuina Sant Pau.

La presentació, organitzada per la llibreria El Faristol, es farà a les 18 h i anirà a càrrec del mateix xef i de la periodista i coautora del llibre Carme Gasull.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *