Ona Maresme: El primer part dins l’aigua a l’Hospital de Calella

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

La Widad ha estat la primera dona que ha donat a llum a la sala de parts natural de l’Hospital de Calella. Ho va fer divendres passat i va decidir portar al seu fill al món dins de l’aigua. Acompanyada per l’equip de ginecologia i matrones, va decidir optar per un part totalment natural i sense analgèsics. Ella mateixa ha explicat com ha estat l’experiència. Des d’Ona Maresme parlem amb la cap de llevadores de la Coporació de Salut del Maresme i la Selva sobre aquest primer part i el nou espai.

En un vídeo editat per la Corporació del Maresme i la Selva, la Widad s’ha mostrat satisfeta per ser la primera dona en donar a llum dins l’aigua i pel tracte rebut. Sense la idea en ment prèviament, va voler fer-ho, explica, per l’ambient de calma i tranquil·litat que li va transmetre la nova sola. Diu que ha estat una experiència inoblidable i que mai hagues imaginat que portaria al món al seu primer fill dins l’aigua.

El part es va produir divendres al vespre sense complicacions. Des de llavors, ja s’han dut a terme diferents naixements dins la sala que disposa de dos espais on hi ha un llit de grans dimensions, la banyera dissenyada expressament per al part, un lavabo completament equipat i una zona per a que la mare es relaxi, amb mobiliari a diferents altures per afavorir la llibertat postural de la dona.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *