Com serà el nou parc inclusiu de La Gàbia?

En el decurs dels pròxims quatre mesos ha d’estar enllestida la renovació de l’espai de lleure infantil del Passeig Manuel Puigvert, al costat del bar rodó, on s’hi instal·larà el parc inclusiu que va resultar guanyador dels Pressupostos Participatius del 2019. Un projecte que el consistori va assumir i l’ha fet créixer – incrementant-ne la dotació fins als 180.000 euros de l’adjudicació final –, i que l’han de convertir en un centre de jocs i interacció familiar de referència a primera línia de mar. Estarà equipat amb elements de jocs pensats per a infants i joves d’entre 1 i 15 anys i en destacarà una estructura en forma de Far, de la qual en sortiran tres baixades de tobogan.

El parc inclusiu de La Gàbia tindrà nou elements de joc diferenciats i en destacarà una gran estructura en forma de Far del qual en baixaran tres tobogans. S’hi podrà accedir mitjançant una escala vertical de xarxa amb dos dificultats i una plataforma rocòdrom.

Els 437 metres quadrats de superfície estaran coberts de paviment de cautxú de diferents volums i colors per esmorteir les caigudes, com el que hi ha a la Plaça Vicens Ferrer, per exemple. El parc infantil tindrà un tancament metàl·lic que substiuirà el de fusta existent.

Hi haurà altres torres amb tobogans, dos llits elàstics circulars, gronxadors nius i d’altres adaptats per a infants amb capacitats diverses, així com un balancí de grans dimensions, una xarxa en espiral i una malla de dofí per balancejar-se. Com a elements nous, també un carrusel giratori adaptat i un bol de gir ràpid.

La instal·lació s’ha adjudicat a l’empresa mataronina Juegos Kompan per un import total de gairebé 180.000 euros. L’acord contempla que el subministrament i col·locació dels elements de joc s’ha de resoldre en un termini màxim de quatre mesos i mig, que en situaria a l’entorn de principis del mes de febrer. Pel moment, el consistori no ha pogut concretar la data d’inici dels treballs de retirada de les estructures existents, l’adequació del terreny i la col·locació dels nous.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *