Avui comencen els tallers d’alimentació a les escoles

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva reprèn aquest curs els tallers d’alimentació a les escoles amb l’objectiu de fomentar el consum de productes saludables entre els petits. Es fan a les classes de segon i sisè de Primària, amb continguts adaptats a la seva edat, que les professionals sanitàries expliquen de forma amena i divertida. El cicle comença avui a l’Escola El Far.

Raquel Amoedo, infermera del CAP de Calella, ha explicat aquest matí al programa La Ciutat en què consisteixen les sessions que es fan als alumnes més petits.

Els expliquem què son les verdures, què són els grups de les farines o l’arròs… I els expliquem què aporta cada grup a l’organisme: uns ens donen força, altres ens aporten fibra… (…) Es fa aquesta edat perquè és quan els nens comencen a prendre consciència i com que la majoria de llibres de medi ambient ja parlen de l’alimentació, aconseguim fer un reforç positiu.

El taller que es farà als alumnes de sisè de Primària porta per títol Els falsos mites sobre l’alimentació, i en aquest cas es demana que siguin especialment participatius.

L’objectiu és que tots els nens i nenes prenguin consciència de la importància de tenir uns bons hàbits alimentaris i n’apartin els que contenen altes dosis de greixos i sucres.

Cada vegada tirem més de precuinats perquè no disposem del temps suficient. Una molt bona eina seria fer els menús setmanals, i molt millor si els nens participen en l’elaboració perquè se senten importants. Sempre sota la nostra supervisió.

El cicle dels tallers arrenca avui dimarts 8 d’octubre a l’Escola el Far i passarà en les pròximes setmanes per tots els centres educatius de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *