Avui és el Dia Europeu dels Parcs Naturals

Per aquest motiu la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha organitzat diverses activitats en tots els espais naturals que es concentraran bàsicament al llarg d’aquest cap de setmana del 26 al 28 de maig.

El Dia Europeu dels Parcs commemora la primera declaració dels primers parcs naturals que va tenir lloc a Suècia el 24 de maig de 1909, amb activitats als gairebé 400 parcs de 36 estats que formen part de la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (Europarc).

Aquest any 2017 la Federació Europarc invita de nou, a tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat, enguany ho fa sota el lema Canvia el clima, canvien els parcs.

El programa organitzat per Xarxa de Parcs Naturals  entorn el cap de setmana del 26 al 28 de maig hi ha caminades, rutes guiades, portes obertes a equipaments, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, recitals poètics o rutes literàries, així com el Concurs de fotografia Europarc.

El responsable de comunicació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Melero, ha comentat la idea de la jornada és fer divulgació dels Parcs sobretot entre els infants, per acostar les famílies al bosc: “Els nens ón porta d’entrada de molts conceptes de protecció de la natura, són el vehicle ideal per entrar a les llars. Entre aquest cap de setmana i l’anterior veureu activitats tant al Montnegre com a altres pacrs, gratuïtes, que commemoren la data“.

StAndreuDissabte 27 de maig tenim al Parc del Montnegre i el Corredor una Nit d’estels, una sessió per comprendre els moviments de l’univers, de la galàxia, del sistema solar i, sobretot, de la Terra. Es farà a Fogars de la Selva. Se sortirà del Museu de la Pagesia i es pujarà al Turó de Sant Corneli, a les vuit del vespre.

MontllorerI diumenge es fa un itinerari guiat per descobrir el Montllorer, el petit Montnegre. Des del Pla dels Avellaners d’Olzinelles, a Sant Celoni, es visitarà Coll Butí, Can Cent Carbasses , Montllorer, i els Quatre Roures. L’excursió comença a les 9 del matí.

Josep Melero s’ha referit a la riquesa dels Parcs naturals, en especial a la del Montnegre, que tenim a tocar de la ciutat de Calella, i que la commemoració de la jornada europea serveix per ofertar activitats amb visites guiades. “És un espai singular, prop del mar i la vessant interior entre Maresme i Vallès, i ho descobrim de la mà de guies. Està molt bé passejar, però amb un especialista, monitor ambiental, historiador, astròleg o astrònom, és més fàcil conèixer el valor de la natura que tenim a tocar“.

Melero ha fet èmfasi en el fet que quan es va al bosc cal ser cívic, i ha apuntat que de moment no hi ha massa gent que pugi a la muntanya, tot i que en moments puntuals pot haver-hi certa saturació si hi ha alguna activitat concreta organitzada.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Josep Melero, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *