Baixa l’atur gràcies a la recuperació del turisme

El mes de juny ha deixat un nou descens de l’atur a Calella, i generalitzat al conjunt de la comarca del Maresme. Tot i la reducció de la desocupació, encara hi ha 980 calellencs i calellenques que consten com a demandants de feina, segons dades que acaba de fer públiques el Consell Comarcal del Maresme a través del Repor mensual de l’Observatori de Desenvolupament Local.

La taxa d’atur local del juny se situa en el 12,22%, un punt percentual menys que el mes anterior. Segons dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, 58 persones han entrat al mercat laboral durant el juny, però no s’especifica en quin sector econòmic.

La disminució de la desocupació també s’ha produït en d’altres municipis turístics de la comarca, igualment de forma sensible: Santa Susanna (-0,94%), Pineda de Mar (-0,9%) –que continua sent la població maresmenca amb una taxa més elevada– i Malgrat de Mar (-0,7%). En tots els casos, es troben per sobre de la mitjana comarcal.

El Repor d’atur del juny constata que el descens ha estat generalitzat en tots els sectors econòmics –d’aproximadament un 20%– i en tots els grups d’edat, més intens en el col·lectiu d’entre 25 i 34 anys. A comarca, la taxa d’atur registral és del 9,61%, amb 20.900 persones inscrites a les oficines d’ocupació. D’aquestes, 12.160 són dones i 8.740 homes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *