Benvinguts a l’escola!

Ahir dissabte es va dur a terme a les dependències d’Educació una xerrada informativa del procés d’escolarització de P-3, a càrrec d’EDUCAWEB.

L’objectiu de la xerrada va ser orientar als pares en el procés de preinscripció, matriculació i documentació, així com aconsellar-los sobre quins aspectes cal tenir en compte a l’hora d’escollir centre educatiu. Així ho va explicar a Ràdio Calella Televisió la psicopedagòga i orientadora que va impartir la conferència, Cristina Pérez.

Ens centrarem amb el municipi, amb les quatre escoles que hi ha, què és el que hem de mirar, quan son les portes obertes, i tot el que és el tema del procés de preinscripció, matriculació, documentació: un acompanyament a les famílies per decidir quin centre, com fer el procés de preinscripció, i que finalment els seus fills puguin anar a l’escola que els agradaria.”

La tinent d’Alcaldia d’Educació, Núria Parella va voler donar un crit de calma als pares, explicant que l’escolarització és un procés natural, que els quatre centres on es fa educació infantil a la ciutat “treballen molt bé” i que sempre es contemplen més places de les que detecta el padró; així que no hi haurà problemes d’assignació de places per qüestions de cabuda.

Vull donar un crit de calma als pares. És un procés molt natural. Costa una mica perquè veus els nens molt petits […] I donar tranquil·litat, perquè tenim quatre centres on fan educació infantil i tots treballen molt bé.”

L’assignació de places es fa des del departament d’ensenyament. Ara venen les jornades de portes obertes i hi ha unes dates de preinscripció. Els pares l’han de fer en l’ordre que els convingui i el departament és qui diu a cadascú on va. És un procés molt tranquil i a la gent se li assigna una plaça, que normalment és on vol. […] Sempre hi ha més places de les que detecta el padró, perquè Calella és una ciutat en la que hi ha molta matricula viva, i tot i que hi ha el procés de preinscripció, a vegades al setembre hi ha noves incorporacions, i durant tot el curs. Sempre hi ha més places de les necessàries, el departament tot això ja ho té en compte.”

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *