Els partits de l’oposició valoren l’acció del Govern Municipal en l’actual mandat

Els grups municipals d’ERC, la CUP i ICV han fet el seu balanç del mandat municipal a l’Ajuntament de Calella i de la gestió feta per l’executiu local, que aquest dimarts va exposar en un acte públic celebrat a l’Ajuntament Vell. Els portaveus dels partits de l’oposició han estat entrevistats per Ràdio Calella TV. El Partit Popular espera fer declaracions en les pròximes hores.

Gómez (ERC) diu que l’acció del Govern Municipal denota manca d’ambició

cristinaLa portaveu del grup republicà a l’Ajuntament de Calella ha reiterat les habituals crítiques del partit en el seu balanç de la gestió del Govern Municipal. Cristina Gómez ha manifestat que l’executiu de Montserrat Candini pateix un dèficit de planificació estratègica i una manca d’ambició “evident”.

“No tenim un Pla d’Actuació Municipal i després d’un acord de govern entre dos partits s’esperaria que hi fós. I no amb grans enunciats sinó posant sobre la taula i per escrit, donant a conèixer a la ciutadania, quins són els grans projectes de ciutat i les actuacions previstes, amb un calendari. També constatem la inexistencia d’un Pla d’Inversions compartit, i ara que estem a les portes que se’ns presenti el Pressupost Municipal no tenim cap document que ho regeixi”, ha dit Gómez.

Gómez ha indicat que si bé el consistori s’ha dotat d’un Pla Estratègic de ciutat, les actuacions que se’n deriven no s’acaben concretant i tenint un trasllat directe a nivell pressupostari.

A continuació podeu escoltar-ne l’entrevista íntegra.

 

Catà (CUP) critica la falta de sensibilitat social de les polítiques fiscals que aplica el Govern Municipal

jan_cataEl regidor de la CUP, Jan Catà, retreu que el Govern Municipal no faci una defensa aferrissada dels serveis públics. Les crítiques més contundents però tenen a veure amb les polítiques fiscals de l’executiu, que lamenta no contribueixin efectivament a la transformació social.

“Trobem a faltar que hi hagi uns criteris clars quant a la renda i la fiscal perquè siguin una eina de redistribució de recursos i, en conseqüència, de transformació social”, ha dit Catà.

El regidor de la CUP lamenta que no es parlés dels índexs de reciclatge i de la gestió de la Participació Ciutadana, que considera no és prou transversal. Aplaudeix però iniciatives com la dels horts socials i la bona connexió que s’ha establert en la feina que es fa des de Serveis Socials i Salut

A continuació podeu escoltar-ne l’entrevista íntegra.

 

Pérez Basart (PP) diu que el Govern municipal fa massa propaganda de tot

perez_basartEl regidor del Partit Popular, Josep Maria Pérez Basart, ha dit que l’acte de dimarts va ser purament publicitat del Govern Municipal. Diu que la tònica és molt continuista respecte al govern de PSC i ERC anys enrere, però amb un augment de publicitat.

Pérez Basart ha indicat que el Mercat Municipal no funciona com hauria de funcionar i ho destaca com a punt negatiu del mandat, igual com el Museu del Turisme. Ha dit que hi ha aspectes positius i alguns de molt negatius, com la gestió de les guinguetes. “Hi ha moltes coses. Jo crec que ha estat un desastre el tema de les guiguetes, amb nomśe quatre, una gestió nefasta i mal feta i amb informes contradictoris que en parlarem més endavant. Hi ha aspectes positius i molts de negatius, i sobretot destaco que hi ha massa publicitat, de tot“.

Josep Maria Perez Basart ha apuntat també que es fa molta propaganda  per mail i ràdio de les accions de govern però en canvi no se’n publiciten prou algunes altres com el Banc del Temps, on només s’han apuntat 20 persones. El regidor del PP no espera que res canvii d’aquí al final del mandat i preveu que PSC i Convergència no trencaran el pacte de govern.

A continuació podeu escoltar-ne l’entrevista íntegra.

Tejada (ICV) retreu la manca d’autocrítica del Govern Municipal a l’hora de fer balanç del madat

tejadaEl regidor d’ICV a l’Ajuntament de Calella ha negat que el Govern Municipal “passés comptes” dimarts de la seva gestió en l’actual mandat. Sebastià Tejada ha dit en una entrevista a Ràdio Calella TV que l’executiu de Montserrat Candini va convocar l’acte públic per embolicar amb un to triomfalista “les carències i els fracassos” que acumulen els projectes endagats fins al moment. Al seu entendre, es va celebrar un acte de propaganda i no de transparència.

“Un to exageradament triomfalista i sense cap tipus d’autocrítica, com en els millors temps del Partit Comunista d’Albània. Ni un instant d’autocrítica en relació a projectes emblemàtics: el Mercat Municipal, sí que es va dir que el Museu del Turisme no té les visites esperades -estem parlant d’unes deu visites al dia-, no es va comentar el sobrecost de les guinguetes i les mancances del resultat final; i no es van abordar les necessitats estratègiques de les ciutat, que continua sent pobre”, ha dit Tejada.

“I que deixa els joves sense opcions clares de futur”, ha afegit Tejada, que titlla d’ “erràtica” l’estratègia inversora que està duent a terme el Govern Municipal. I quant a la participació, retreu que es parli en termes d’èxit sobre el projecte de pressupostos participatius, quan ha sofert una davallada de vots del 30% respecte l’any passat.

A continuació podeu escoltar-ne l’entrevista íntegra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *