“Botifarrada” a les 12 noves llicències per extreure corall vermell de la costa catalana

El Club Esportiu Subaquàtic de Calella ha organitzat una jornada de protesta contra la decisió del Ministeri d’Agricultura d’atorgar permisos per pescar aquesta espècie protegida en aigües exteriors entre Arenys i el cap de Begur. L’entitat forma part de la Plataforma Vida al Corall, Vida al Mar, integrada per diverses entitats del territori. Aquest dissabte hi haurà una xerrada divulgativa sobre la situació de perill d’extinció en què es troba el corall vermell a la seva seu social, a l’antic Escorxador.

Anirà a càrrec dels biòlegs Carol Campillo i Carlo Tidu. Serà després d’un esmorzar d’entrepà amb botifarra al preu de 3 euros, tal com ha explicat el president del Club Esportiu Subaquàtic, Sendo Aymà, en una entrevista a l’Info Migdia.

Farem una botifarrada a aquestes dotze llicències i una xerrada dels biòlegs. A partir de les 11.30h una nedada solidària. Havíem pensat fer una immersió però preferim fer-nos més visibles i que vingui més gent. El punt de trobada és el pàrquing de la Piscina Municipal, on tenim la seu social.

S’anima a tothom a participar-hi per deixar constància del rebuig a aquesta decisió que posa en perill l’espècie que Aymà ha pogut veure davant la costa d’Arenys de Mar.

El corall ens costa d’arribar a veure’l perquè no n’hi ha i el que hi ha està molt al fons i implica immersions molt més tècniques i difícils. A Arenys en vaig veure, però fora del que seria el capbussament amb seguretat o esportiu, es necessiten equips especials per baixar.

La concessió de 12 noves llicències per pescar corall vermell es va conèixer el passat mes d’abril i va aixecar l’alarma de la comunitat científica.

A continuació podeu recuperar l’entrevista al president del CESC, Sendo Aymà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *