Busquet sobre el cas del bisbe de Solsona: “Comunicativament, l’Església ho ha fet molt malament”

mossen 3

Cinto Busquet, el mossèn de la Parròquia de Calella, ha fet avui autocrítica com a membre de l’Església parlant del cas Xavier Novell i de la gestió comunicativa de tot plegat que ha fet la institució. Busquet ha estat crític amb el silenci de la Conferència Episcopal Espanyola, però també ha demanat no convertir més la seva renúncia en un serial.

El mossèn de la Parròquia de Calella ha parlat avui al programa La Ciutat sobre una de les polèmiques obertes actualment que afecten l’Església, el cas Xavier Novell. El polèmic bisbe de Solsona va dimitir del seu càrrec al passat mes d’agost per “motius personals”, però més tard es va confirmar que la renúncia estava motivada per una relació amorosa amb una escriptora. Cinto Busquet ha assegurat que va sorprendre’s de la notícia i ha demanat no especular més i respectar la privacitat del bisbe emèrit. També, però, s’ha mostrat molt autocrític amb l’Església i amb l’erràtica gestió comunicativa que han fet.

Jo no tinc els elements, no sé què ha passat amb tot aquest desgavell que ha produït. Això si, estic convençut que com a institució, i des del punt de vista comunicatiu, no ho podíem haver fet pitjor. Quan no dius una cosa i deixes pas a les especulacions, és mentida tot. Hi hagués, el que hi hagués, respectant la privacitat de la persona, s’haurien d’haver donat més explicacions.

En referència aquest cas, Busquet també s’ha referit al celibat. Considera que hauria de ser una opció voluntària i no dubte que en un futur l’Església catòlica ho pugui contemplar com l’ortodoxa.

Crec que, no només pels temps, sinó per experiències que tenim en esglésies de tradició oriental amb capellans casats, avançarem cap aquí. Són esglésies vinculades al bisbe de Roma, on hi ha el mateix criteri que les esglésies ortodoxes. S’avançarà cap aquí perquè no hi ha cap motiu teològic profund perquè un casat no pugui ser capellà.

Busquet ha parlat també al programa dels casos de pederàstia i abusos que envolten l’església. Ha coincidit a dir, com amb el Papa Francesc, que un sol cas ja és inadmissible i ha lamentat el silenci que ha imperat en la jerarquia eclesiàstica, tapant el tema durant molts anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *