L’Hospital de Calella dona l’alta a l’únic pacient Covid que hi havia ingressat

Imatge d'arxiu

La pandèmia de la Covid se situa a nivells mínims d’incidència a Calella. El risc de rebrot és de 44,36 (baix) mentre que l’Rt se situa en l’1,21, circumstancialment en fase expansiva. El fet és que en els últims set dies només s’han diagnosticat 4 nous casos positius de coronavirus i que l’acumulat a catorze dies deixa la xifra en 7. Unes dades que s’assimilen a les que s’estan registrant al conjunt de Catalunya i que han portat a les autoritats a aplicar noves flexibilitzacions de les restriccions, que amplien horaris d’obertura i d’aforament d’establiments de concurrència pública. La decisió ha vingut empesa, sobretot, per les dades d’ocupació hospitalària, que també van a la baixa, amb menys de 100 llits d’UCI ocupats, com no passava des d’abans de l’estiu del 2020. A Calella, l’Hospital Sant Jaume no té cap ingressat per Covid.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha confirmat que el Sant Jaume de Calella està net de Covid. S’ha donat l’alta a l’únic pacient que s’hi estava atenent i, respecte l’últim recompte de la setmana passada, no hi ha hagut cap ingrés.

És la mateixa situació que hi ha a l’Hospital de Blanes, sense cap pacient Covid. A més, i tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment no hi ha cap professional positiu i en aïllament.

Adaptació dels recursos sanitaris a l’evolució de la pandèmia

La disminució progressiva de la pressió hospitalària per la Covid ha comportat que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva reobrís fa setmanes la planta de l’Hospital de Calella que s’havia dedicat a l’atenció de pacients amb la malaltia. Era un espai on s’aplicaven unes estrictes mesures de seguretat, aïllament i protecció, per evitar contagis, d’acord amb les indicacions del Departament de Salut.

En el moment de més incidència de la pandèmia, el centre havia arribat a destinar fins a dues plantes per a l’atenció Covid. A resultes d’això, es va haver de suspendre alguna activitat quirúrgica que requeria hospitalització.

Des de l’organisme s’informa que s’adaptaran els recursos sanitaris a l’evolució de la pandèmia i que l’estratègia passa per sectoritzar espais en funció del nombre de casos que requereixin atenció hospitalària, com s’ha vingut fent aquestes últimes setmanes.

Catalunya recupera la normalitat en la majoria d’activitats

“Pas de gegant” per tornar a la normalitat prepandèmica. Aquest va ser el terme utilitzat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la compareixença de premsa que va oferir ahir per anunciar la flexibilització de les mesures per la Covid a Catalunya.

aragonèsA partir d’aquest divendres 15 d’octubre, s’eliminen les restriccions d’aforament i la limitació d’horaris en sectors com la cultura, la restauració, el comerç o els esports a l’aire lliure.

A Catalunya farem un pas de gegant en el camí per recuperar la màxima normalitat. Amb tota la prudència i determinació, avancem. Aquest divendres deixarem enrere la majoria de restriccions i entrarem de ple en una etapa de recuperació de la majoria d’activitats (…) Tornem al 100% d’aforament als espais culturals, als equipaments esportius a l’aire lliure i als bars i restaurants, que recuperaran els horaris habituals.

A la restauració, no serà necessària la distància entre taules ni hi haurà limitació de comensals. Sí serà obligatori l’ús de la mascareta quan no s’estigui consumint.

En canvi, les sales de concerts, els pubs, discoteques i locals d’oci nocturn continuaran funcionant amb el 70 % de l’aforament, l’aplicació del passaport de la Covid i l’obligatorietat de la mascareta.

Pel que fa als esdeveniments esportius a l’interior, encara es mantindrà la restricció del 80%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *