Calella, a les portes d’un nou toc de queda en plena temporada turística

A partir d’aquest cap de setmana i durant 7 dies, prorrogables no es podrà sortir al carrer d’1 a 6 de la matinada. Catalunya limitarà la mobilitat als municipis amb més incidència de la Covid per frenar la cinquena onada. La mesura, pendent de l’aval del TSJC, s’afegeix a les anunciades fa uns dies i que són vigents des d’aquest dijous 15 de juliol: tancament de totes les activitats a les 00.30h i trobades socials –en interiors i exteriors– limitades a 10 persones.

Des de Calella, l’alcaldessa Montserrat Candini ha valorat positivament que es vulgui recuperar el toc de queda perquè ajudarà a complir amb les mesures de control.

El toc de queda d’una a sis de la matinada és la mesura exacta per aquelles persones que no acabaven d’entendre que s’havia de contenir les interaccions socials, sobretot a les nits, ens facilita el control per part dels ajuntaments.

L’Ajuntament preveu desplegar un dispositiu de seguretat per vetllar pel compliment d’aquesta mesura de control pandèmic, com s’ha vingut fent en els últims temps. D’igual manera, amb els horaris de tancament dels establiments de restauració, comerç i de les activitats d’oci i cultura –fixats des d’avui a les 00.30h–, o amb la prohibició de consum de menjar i beure a l’espai públic tal com es recull a la normativa municipal de convivència i civisme.

L’alcaldessa confia en la responsabilitat i la prudència del conjunt de la ciutadania, tot i reconèixer que hi ha hagut una petita part que “no ha ajudat” a frenar l’expansió de la pandèmia i que possiblement això ha contribuït a arribar a la situació actual. De fet, en els últims dies, veïns del Parc Dalmau han denunciat públicament festes i botellons pràcticament a diari. Una de les mesures que s’adoptaran a nivell local per donar-hi resposta és el tancament de tots els accessos al recinte. A partir d’aquest divendres i sota advertència de sanció per als qui no ho compleixin.

Vam dir que ho faríem divendres per preparar la cartelleria i els tancaments. Està tot preparat per donar resposta a les queixes dels veïns, que tenien raó. Al final, ha coincidit amb la decisió del Govern. Ho mantenim, a partir de les dotze de la nit estarà tancat.

L’alcaldessa de Calella reconeix que l’evolució de la pandèmia l’ha agafat amb el pas canviat perquè tot feia preveure i “estava convençuda” que el desplegament de la campanya de vacunació contribuiria a un estiu de recuperació de “normalitat”, també en termes turístics i econòmics. Candini es mostra preocupada per les conseqüències de l’onada de contagis i es posa al costat de l’empresariat que encadenarà una segona temporada de mínims.

M’agradaria traslladar als sectors econòmics, principalment l’hoteler, que no comptàvem en arribar a aquesta situació, gens ni mica. Però confiem que a partir de setembre i octubre, amb un percentatge de vacunació del 70 o 75%, quan tenim activitats importants com l’IRONMAN, intentem recuperar-ho. Que tot això no ens porti a un desànim que ens faci mandra lluitar. Aguantem el “tirón”. Una mica més de paciència. I que sàpiguen que estem a la seva disposició.

Estem en temps de descompte. El prevèiem diferent, ens l’imaginàvem acompanyat d’un ressorgiment econòmic més alt, però hem de tenir en compte la quantitat de gent que es vacuna a diari. I hem de veure la llum al final del túnel, encara que és més llarg del que esperàvem.

Per últim, Candini ha llançat un missatge de prudència i responsabilitat a la ciutadania i als joves, en particular, per entre tots frenar l’onada de contagis. Apel·la a que siguin sincers a l’hora de comunicar els seus contactes estrets en cas de donar positiu, a no guardar silenci, perquè això obstaculitza les feines de contenció de la pandèmia.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *