Calella acollirà la capitalitat del Ball de Gitanes del Vallès

La primera Capital del Ball de Gitanes del Vallès serà Calella i els actes de celebració es duran a terme el cap de setmana del 27 i 28 d’abril, amb diverses demostracions al carrer que comptaran amb la participació de més de mig miler de balladors de les diferents entitats de l’agrupació que presideix Llorenç Solà. Les activitats arrencaran dissabte a la tarda amb una ballada a la Plaça de l’Ajuntament i l’endemà diumenge, la “diada gitanera” pròpiament dita, es farà una cercavila i una demostració final a la Plaça Lluís Gallart.

El president de l’Agrupació de les Colles del Ball de Gitanes del Vallès ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia d’on prové i què representa aquesta dansa que va arribar a Catalunya a finals del segle XVIII i que, avui dia, té un fort arrelament en diverses comarques del Principat, la Catalunya Nord i el País Valencià.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Llorenç Solà, qui també ha detallat la programació de la capitalitat que acollirà Calella els dies 27 i 28 d’abril.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *