Calella celebra el Dia Mundial del Turisme amb una nova exposició al MUTUR sobre turisme responsable

El museu del Turisme de Calella acull des d’ahir l’ exposició «Turisme Responsable». Es tracta d’una mostra que vol anar més enllà de tradicional concepte de turisme de sol i platja i aprofundir en aspectes que també afecten a aquesta activitat com els mediambientals, econòmics, socials i culturals. La inauguració es va fer en el marc de la celebració del Dia Mundial del Turisme.

La mostra vol incidir en el fet que el «turisme responsable» és aquell turisme que no solament respecta el medi ambient sinó que aporta beneficis socials, econòmics i culturals a tots els involucrats. L’exposició es basa en els continguts bàsics de la Carta Mundial de Turisme Responsable +20 signada a Vitòria el 2015. El document incideix en la necessitat d’afavorir un turisme que generi beneficis econòmics per millorar les condicions laborals de les persones, fomentar la conservació del patrimoni cultural o promoure l’accessibilitat. El degà de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi, Ricard Santomà, present a la inaguració afirma que perquè el turisme perduri en el temps cal que sigui responsable i es consideri un intercanvi cultural.

«perquè perduri el turisme s’ ha de convertir en turisme responsable. Un turisme que respecta el medi ambient, és un turisme que respecta les cultures, és un turisme que aprèn, tant el viatger que viatja a una destinació com qui acull aquests viatgers i practica aquesta hospitalitat i és capaç d’acollir els visitants a casa seva i mostra orgullosament allò que té»

Per la seva banda, l’alcadessa de Calella, Montserrat Candini, ha fet incidència en els més de 64 anys d’experiència en acullir turistes que té la ciutat. Candini ha cridat a superar el concepte de «turismofòbia» del qual tant s’ha parlat darrerament. L’alcaldessa afirma que cal fer-ho sense defugir de la responsabilitat d’esmenar errors, però sempre veient el turisme com una oportunitat. La millor manera, diu Candini, és des d’una practica de turisme responsable.

«Tenim ara últimanent de manera molt clara en aquesta darrera temporada, allò que s’anomena la turismofòbia. Jo crec que qué millor que de l’expertesa i del coneixement i de la pròpia experiència que representen els agents econòmics tinguem una oportunitat a partir del que els trasllada la carta mundial sobre turisme resposable i la mateixa l’exposició siguem capaços que el relat que domini sigui el relat de les bones pràctiques»

L’exposició es podrà es podrà visitar fins al 30 de maig, al Museu del Turisme, de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h, diumenges i festius d’11 a 18 h. El preu de la visita normal és de 2€ i, la visita reduïda és d’1€.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *