Tres dies de vacunació sense cita prèvia a la Fàbrica Llobet-Guri

Punt de vacunació comarcal de Calella, aquest matí
Punt de vacunació comarcal de Calella, aquest matí

La població major de 12 anys podrà acudir a la Fàbrica Llobet-Guri per rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid, sense cita prèvia. Serà només en tres dies, en horari de tarda, de 15 a 19h. El primer, avui dimecres 11 d’agost. Es repetirà el dissabte 14 d’agost i el dilluns 16 d’agost. Amb aquesta acció, Salut vol augmentar la cobertura vacunal i facilitar que la tornada a l’escola i a la feina sigui més segura.

A Calella, les persones que no tinguin cita prèvia se’ls administrarà principalment el fàrmac de Pfizer. Tot i haver-se obert aquesta possibilitat, Salut demana que es continuï fent la reserva a través del portal vacunacovidsalut.cat per contribuir al bon funcionament i organització dels punts habilitats per tot Catalunya.

La campanya de vacunació s’ha obert a tota la població major de 12 anys. Els menors d’entre 12 i 15 anys han d’anar acompanyats del pare o mare, o del tutor legal. Si es rep la primera dosi en els pròxims dies, els escolars i universitaris tindran la pauta completa abans de l’inici del nou curs escolar. També es donarà un major grau de protecció contra el virus a les persones que tornen a la feina a principis de mes. En el cas de Pfizer, el temps entre dosis és de 21 dies.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha dit que ara és el millor moment per vacunar-se.

La cita més important de l’estiu és amb la vacunació, tinguis l’edat que tinguis. Hi ha hores disponibles a vacunacovidsalut.cat. Agafa la cita al lloc on sàpigues que hi podràs tornar per a la segona dosi.

Les darreres dues setmanes s’ha detectat una disminució de la demanda de cites prèvies i han augmentat les persones que, tot i tenir-la, no es presenten al punt de vacunació.

Segons ha informat Salut, la franja d’edat de 12 a 16 anys és la que concentra el menor percentatge de persones immunitzades contra la Covid. Només el 20,6% tenen la pauta completa. En la franja de 20 a 29 anys, el percentatge d’immunitzats és de 23,1%; entre 30 i 34 anys, la xifra puja fins a arribar al 33,8%; i en el grup d’edat de 35 a 39 anys se situa en el 53,5%.

Tot i l’avenç de la campanya de vacunació, les autoritats continuen fent crides a seguir les mesures d’autoprotecció per evitar el contagi.

Encara que estiguis vacunat o vacunada, és molt important que et posis la mascareta sempre que no estàs amb el teu grup bombolla; que si ets contacte, facis la quarantena; que es mantinguin les distàncies i es prioritzin els espais a l’aire lliure. Totes aquestes capes suposen la protecció contra la Covid.

Actualment a Catalunya hi ha 3.000 nous casos diaris de persones que contrauen la Covid, al voltant de 2.000 persones ingressades i 600 pacients a l’UCI, especialment entre els grups d’edat de 30 a 50 anys que encara no han estat vacunats amb la pauta completa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat