Calella en Comú proposa modificar el pressupost municipal per adaptar-se a l’escenari postcrisis

Imatge d'arxiu

El portaveu de Calella en Comú ha avançat que el partit plantejarà una modificació del pressupost municipal per ajustar-lo a les necessitats socials i econòmiques que apareguin com a conseqüència de la crisi pel coronavirus, que pràcticament ha paralitzat tota l’activitat econòmica. Els comuns centren la seva preocupació en el que passarà l’endemà de l’epidèmia i en facilitar que particulars, autònoms i empreses puguin recuperar la normalitat movent tot el que sigui necessari de la principal eina financera de què disposa l’Ajuntament de Calella.

Sebastián Tejada ha explicat que, entre les propostes que estan valorant, hi ha crear noves línies de subvencions i destinar superàvit a polítiques socials, ajustar l’actual model tarifari, incrementar les possibilitats de crèdit per destinar-lo habitatges socials o, en l’àmbit d’inversions, reconsiderar algunes partides. En relació a la frenada de l’activitat comercial, Calella en Comú es pregunta si serà oportú mantenir el model de Fira de Calella i l’Alt Maresme i la partida de subvencions a artesans i empreses foranies perquè hi participin.

Tejada afirma que el marc pressupostari per al 2020 ha quedat desfassat i que serà necessari ajustar-lo a l’escenari postcrisis.

El pressupost municipal ha quedat clarament desfasat. Vam aprovar-lo fa dos mesos i mig per unes circusmtàncies concretes i ara està desbordat, l’escenari és clarament contrari. El pressupost ha d’estar al servei de la comunitat i, sota el nostre punt de vista, s’ha de reconfigurar tant com sigui possible.

En relació a la gestió de la crisi que està fent el Govern Municipal, el portaveu dels comuns en fa una valoració positiva, en termes generals. Apunta que caldria afinar alguns per traslladar un missatge de plena confiança als ciutadans.

En aquest moment només cal afinar algunes coses: potser aportar protocols de comportaments a algunes activitats comercials o empresarials, aprofundir en donar confiança de la ciutadania en la gestió de la Policia Local o Serveis Socials… Però en principi tot plegat s’ha entomat d’una manera correcta.

Calella en Comú agraeix al conjunt de la població el comportament que està tenint en l’actual situació d’emergència sanitària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *