Calella es prepara per rebre la Flama del Canigó

Fanalet amb la Flama del Canigó (1)

L’activista valencià Eliseu Climent ha estat l’encarregat de fer el manifest que es llegirà a les poblacions que avui rebran la Flama del Canigó per encendre’n les fogueres de Sant Joan. Enguany, la programació no es veurà alterada per les restriccions del coronavirus, i la festa guanya força. Una festa del foc vinculada al solstici d’estiu que simbolitza la renovació dels vincles que uneixen als Països Catalans i la persistència i vitalitat de la cultura catalana. A Calella la flama la porten els voluntaris de Calella Marxa. Arribarà sobre les 21 h del vespre al Monument de la Sardana, on la rebran entitats i autoritats municipals en un acte on es llegirà el manifest.

Alfred Larroya, d’Òmnium Cultural, ha explicat que el manifest d’enguany va a càrrec d’Eliseu Climent i a Calella li donarà veu, Jordi Puigdefàbregues.

El manifest està escrit per Eliseu Climent, activista valencià i membre d’acció cultural del País Valencià. És un manifest que torna a fer molt d’incís en la llengua i que aquí Calella llegirà Jordi Puigdefàbregues, guanyador del premi de prosa que atorga l’Ajuntament de l’any passat.

Com cada any la flama arribarà a Calella procedent de Malgrat de Mar i la portaran una trentena de voluntaris de Calella Marxa. Es preveu que entrin a la ciutat vora tres quarts de nou del vespre pel Rierany dels Frares amb Església, on els estaran esperant els grallers dels geganters i els timbalers dels udols de foc per fer cercavila fins al Monument de la Sardana on es llegirà el manifest i posteriorment s’aprofitarà la flama per fer l’encesa de la foguera.

Segons Òmnium Cultural, aquesta nit s’encendran al voltant de 3.000 fogueres, però a Catalunya es poden veure alterades per les restriccions del govern català arran de l’alt risc d’incendi.

Després de l’encesa de la foguera, el Passeig Manuel Puigvert també acollirà el sopar popular de l’Associació Cívica i Cultural Sant Quirze i de la Confraria de Setmana Santa. Un cop acabi el sopar hi haurà ball a càrrec del Duet Ària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *