Calella es queda amb cinc guinguetes de platja per aquesta temporada

Quatre guinguetes es muntaran a la Platja Gran i només una donarà servei a la Platja de Garbí, després que durant el procés s’hagin produït les renúncies d’una empresa i d’un particular a qui s’havia donat l’adjudicació inicial per a l’explotació de les instal·lacions. Des del consistori s’admet que l’oferta de restauració al litoral no és la més desitjable i no es descarta reobrir el procés de cara a la pròxima temporada turística. Amb tot, la previsió d’obertura de les noves guinguetes es manté per a principis del mes de maig, d’acord amb el calendari fixat.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha confirmat que el procés d’adjudicació de les noves guinguetes de platja s’ha conclòs amb la concessió de cinc d’elles. La meitat de les que s’havien tret a subhasta, i dues menys de les adjudicades inicialment.

De les quatre guinguetes tretes a subhasta a la Platja de Garbí, només una entrarà en funcionament. Per a la més pròxima a la zona de Les Roques –la número 1– no es van presentar ofertes, hi ha hagut la renúncia del particular a qui s’havia adjudicat inicialment la número 2; i també s’ha fet enrere l’empresa turística que havia guanyat el concurs per a l’explotació de la guingueta número 4, ubicada al cantó sud de la Riera Capaspre. Només la número 3 s’explotarà a partir del pròxim mes de maig.

La situació s’ha resolt sense tanta complexitat al tram de la Platja Gran, on s’han adjudicat definitivament quatre de les sis guinguetes que s’havien tret a concessió. Una d’elles a tocar de la Riera Capaspre –la número 5– i la darrera a l’alçada del Cementiri Vell –la número 9–.

“Les cinc guinguetes que es muntaran aquest mes de maig són les adjudicades a l’Hotel Volga, a Quim Fabré, a la família Mateu, a l’empresa de l’Hotel Amaika i la conjunta de l’Hotel Katus i l’Hotel Bernat II”, ha especificat Torrent a Ràdio Calella TV.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics ha admès que els serveis de restauració que s’oferiran aquesta temporada a la platja quedaran descompensats en els dos trams, essent la zona de Garbí la més pròxima al sector que concentra bona part de l’allotjament turístic de Calella. En aquest sentit, ha avançat a Ràdio Calella TV que el Govern s’obre a la possibilitat de tornar a convocar el concurs per a les dues guinguetes a les que s’ha renunciat.

“Aquest any no perquè el procés ja està tancat, els terminis són els que són i al maig hi haurà cinc guinguetes que veurem com funcionen. Però l’equip de Govern no descarta parlar-ne per veure si la temporada que ve s’han de tornar a licitar les dues guinguetes, variant alguna condició”, ha apuntat el responsable de Serveis Públics, tot afegint que el procés haurà de mantenir els mateixos criteris per no generar una situació més avantatjosa respecte els que han presentat ofertes.

Amb la notificació de la resolució del procés administratiu, els adjudicataris de l’explotació de les guinguetes ja poden contactar el contractista per a la fabricació de les instal·lacions. Torrent assegura que amb la reducció de l’encàrrec a cinc guinguetes, l’empresa seleccionada Grup 9S Espais tindrà més facilitats per complir amb els terminis de lliurament i aquestes podran posar-se en funcionament al mes de maig, tal i com estava previst.

 

Torrent respon Tejada acusant-lo de tenir una visió “apocalíptica” de Calella

Durant la sessió plenària convocada per al debat del Pressupost Municipal del 2016, el regidor d’ICV, Sebastián Tejada, va referir-se en termes de “fracàs” al procés d’adjudicació de les noves guinguetes de platja. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics ha retret al portaveu ecosocialista haver tingut una actitud gens propositiva i ha assegurat que, com en d’altres assumptes públics, Tejada aprofitarà la renovació per mantenir la seva tesi “apocalíptica” sobre l’estat de la ciutat.

“No ha fet cap aportació però sí exposa un munt de queixes. Ara, a la seva visió apocalíptica de Calella, que hi ha un nivell d’atur molt alt i una renda baixa, que els hotels són vells i que els turistes venen però no els agrada la ciutat; dirà també que hi falten guinguetes”, ha sentenciat Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *