Calella es queda sense el paquet turístic dels Next Generation

platja web ok

Calella no està entre les destinacions turístiques que rebran els 650 milions d’euros del Pla de Sostenibilitat Turística a les Destinacions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Uns ajuts que atorga el Ministeri, a través dels fons Next Generation, per finançar projectes transformadors vinculats al sector turístic. Calella va presentar un total de 26 propostes relacionades amb l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la digitalització per un valor de 40 milions d’euros. La gran majoria es desprenien del pla Emissions 0 i del Pla d’Acció Municipal 2019-2023.

Entre els 26 projectes presentats hi havia alguns coneguts, com el del cobriment de la Riera Capaspre, carretera N-II en amunt. De fet, l’alcaldessa ja va confirmar a finals de setembre que rebessin o no aquests fons europeus, aquesta actuació es duria a terme. En aquell moment Candini també va destacar que aquesta subvenció del Minsiterio no seria l’única proposta que faria Calella per acollir-se als Next Generation.

L’objectiu d’aquestes propostes era millorar la capacitat del municipi davant d’un escenari turístic incert i volàtil; posicionar Calella com una destinació segura, sostenible i competitiva; mitigar els efectes del canvi climàtic; digitalitzar infraestructures; i millorar el sistema de prevenció de riscos naturals.

A banda d’aquesta primera convocatòria, Calella també presenta de manera mancomunada amb Pineda, Malgrat i Santa Susanna altres projectes de rehabilitació energètica, sostenibilitat, transició digital i gestió intel·ligent dels residus amb els quals optar als fons.

L’única població maresmenca que es podrà acollir aquest primer paquet d’ajuts serà Santa Susanna, que ha aconseguit que s’aposti pel projecte estratègic de millora de la sostenibilitat dels espais del front marítim del municipi. Rebran un total de 5 milions d’euros per a reordenar el litoral i executar el projecte de platges intel·ligents. Tots aquests plans són compatibles amb l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de la qual en forma part el municipi.

En xifres globals, Catalunya ha rebut 69,87 milions d’euros. El municipi que més recursos rebrà serà Salou, amb 6 milions d’euros, seguit de Lloret de Mar, amb 5,9 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat