Calella és un dels tres municipis maresmencs on no es pot fumar a la platja

Calella, Pineda de Mar i el Masnou, són els tres municipis maresmencs que en els darrers tres anys han decidit tenir platges lliures de fum, és a dir, on està prohibit fumar. En total a Catalunya només 10 municipis ho han prohibit. Al Maresme, Pineda de Mar va ser el municipi pioner, establint la mesura l’any 2021 coincidint amb la setmana sense fum; li va seguir Calella, l’estiu del 2022 i ara és el Masnou el que s’ha afegit a aquesta aposta a favor de la sostenibilitat i de preservar i vetllar per la salut pública. A Calella la prohibició de fumar s’estén al llarg dels tres quilòmetres de platja: als dos sectors que hi ha davant la ciutat i a la cala Les Roques, que és un espai d’especial protecció natural que toca amb Sant Pol de Mar.

L’obertura de la platja de gossos i la corresponent modificació de l’ordenança va propiciar que el consistori aprofités l’ocasió per afegir una nova regulació: la prohibició de fumar-hi tabac i, per tant, convertir les de Calella en platges lliures de fum i plàstics. Els residus que generen les burilles va ser una de les problemàtiques que també es va voler atacar amb aquesta mesura.
Encendre’s una cigarreta només està permès – i així s’indica en la senyalització instal·lada – a les terrasses de les guinguetes.

La normativa està indicada amb 40 senyals que informen d’aquesta prohibició. La mesura es fonamenta en la protecció del medi ambient i el dret de la ciutadania a gaudir d’un espai públic net, lliure de fum i de burilles, la preservació de la convivència ciutadana i la protecció de la salut de les persones, particularment de les més vulnerables.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *