Obert el termini per presentar els projectes per als pressupostos participatius de 2017

Gelmà durant la presentació del projecte veïnal per millorar la plaça

Aquest any serà íntregrament la ciutadania que presentarà les propostes, que han de ser l’àmbit general i beneficiar tota la ciutat.

Des d’avui i fins el 25 d’agost es poden lliurar a l’ Ajutament de Calella les propostes per als Pressupostos Participatius 2017. Com a principal novetat, d’enguany, els projectes ciutadans presentats hauran de tenir un import mínim de 30.000 euros i un màxim de 180.000. L’ objectiu és poder executar més d’ un projecte si guanyador no supera el màxim pressupost.

Els projectes han de ser de l’àmbit de ciutat, tenir una visió global i que beneficiï tots els ciutadans de Calella. Es poden presentar fins a un màxim de dues propostes, per fer-ho, cal tenir més de 16 anys i està empadronat a la ciutat.
El regidor de participació, Marc Buch, ens explicava fa uns dies que ara és la ciutadania qui fa íntegrament les propostes i l’ Ajuntament no presentarà cap projecte previ: “La partida continua essent la mateixa, 180.000 euros, però com els dos primers anys hi havíen dos projectes de l’Ajuntament aquest any serà totalment la ciutadania qui farà les propostes, és a dir, que els 180.000 euros aniran destinats a propostes fetes per ciutadans no hi haurà cap proposta prèvia. I serà el ciutadà qui a través dels projectes dels altres ciutadans acabarà escollint quines són les que s’executen”.

Per presentar les propostes cal omplir el formulari específic que es trobarà a l’ Ajuntament o al web www.calella.cat explicant la proposta amb detall. A més, afegir la documentació necessària perquè la proposta sigui entenedora.
Des de l’ any 2013, la ciutadania de Calella es converteix en partícep de les inversions previstes a la ciutat. L’ Ajuntament destina una part del pressupost als projectes que decideixen els ciutadans a través dels pressupostos participatius. L’any passat s’ hi van destinar 190.000 euros a projectes de joventut, a remodelar la plaça Catalunya i a la millora del Passeig Manuel Puigvert, que es farà efectiva properament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *