Calella farà la processó d’El Silenci de la Llum per Setmana Santa

Arxiu - Imatge de la Mare de Déu dels Dolors a l'exposició de passos a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita
Arxiu - Imatge de la Mare de Déu dels Dolors a l'exposició de passos a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita

Gràcies a la iniciativa d’un grup de calellencs que han rebut la col·laboració del responsable de la Parròquia, Calella tornarà a celebrar una processó per Setmana Santa. Divendres Sant es treuran els passos del Crist a la Creu, la Verge dels Dolors i el Crist Jacent, una talla del mestre artesà calellenc Martorell; mentre que Diumenge de Resurecció al migdia, i després de missa de dotze i el Cant de l’Àngel a la plaça de l’Ajuntament, sortirà la Mare de Déu vestida de blanc. Els promotors necessiten portadors i gent que els acompanyi principalment en la processó de divendres a la nit, que serà sòbria i respectuosa.

Jordi Martí ha explicat a Ràdio Calella TV que comptem amb un grup de gent que els cobreix el mínim per portar els passos i fer-ne els relleus, però que voldríen assegurar-se una comitiva que n’il·lumini el recorregut. I és que la calellenca s’anomenarà la processó de El Silenci de la Llum.

“Són imatges amb un pes considerable i tot i que som vuit persones, necessitaríem més gent. L’altre tema és aconseguir la col·laboració de gent per donar llum a la processó”, ha exposat.

Martí ha compartit en una entrevista a Ràdio Calella TV els seus records sobre les processons que es fèien a la ciutat i com es va anar perdent la tradició fins avui dia, quan gràcies a la iniciativa d’un grup de joves s’aconseguirà recuperar després de 40 anys. Ha destacat la implicació i la il·lusió amb què Mossèn Cinto Busquet ha rebut la proposta, i els anima en els preparatius.

El responsable de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau ja va deixar clar fa setmanes que la processó es farà d’acord amb la tradició catalana. Tindrà un recorregut curt, pel nucli urbà, que ja està definit. “Se sortirà del portal gran i agafarem Romaní fins Església, per després anar al carrer Batlle, tombar per Jovara i pujar per Escoles Pies fins a la plaça de l’Església, on hi hauria un acte. Llavors entrarem a l’Església i conclourem la processó dins el temple amb un cant. S’ha fet un trajecte curt per veure com funciona, en carrers que no afecten al trànsit i que estiguin dins el cas antic”, ha avançat.

Esperaran a veure quina acollida té aquest any per plantejar-se incorporar altres passos en futures processons. Caldria restaurar-los i tornar a equipar-los, com en el cas del Crucifix més gran, al qual ara li falta una part.

Els interessats en participar-hi poden contactar amb els promotors trucant a la Rectoria al 93 769 09 90 o als telèfons 670 236 413 i 630 854 614.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Jordi Martí, promotor de la processó de Setmana Santa a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat