Calella hissa la bandera blava i la Q de Qualitat a Garbí

BLAVA

Les distincions de qualitat mediambiental i de serveis turístics onegen des d’aquest dimarts als pals del Passeig de Garbí. La hissada de les banderes és un dels actes tradicionals de l’obertura de la temporada d’estiu a la ciutat, marcada aquest any per l’estrena de les guinguetes de platja, a dia d’avui a mig rendiment. La Platja Gran es torna a quedar orfe de distintius pel fet de permetre-hi l’aparcament de vehicles. L’alcaldessa Montserrat Candini ha indicat que se’n permetrà l’estacionament fins que no es disposi d’una alternativa que doni resposta a la demanda existent,i que creix en l’època estival. En aquest sentit, ha assenyalat a la solució que hi donarà el futur aparcament ampliat de Renfe.

Membres de l’equip de Govern Municipal van assistir ahir a la hissada de les banderes blava i de qualitat turística que informen als banyistes que es troben en un espai que els ofereix bons serveis i que és respectuós amb el medi ambient.

Els distintius cobreixen la part sud del litoral calellenc, tot i que des de l’executiu s’insisteix que les bones condicions de Garbí es garanteixen també a la Platja Gran. Aprofitant l’acte, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha recordat quina és la inversió pública que realitza l’Ajuntament per al manteniment del litoral: “Al  cap de l’any fem una inversió de gairebé 500.000 euros, no només per al manteniment de la platja…garanties de qualitat que venen subratllades per les banderes”.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha lamentat un any més que permetre el pas i l’estacionament de vehicles al camí de sorra penalitzi la Platja Gran, que s’ha tornat a quedar sense la bandera blava. Davant d’això però, el consistori no es planteja eliminar-ne l’aparcament fins a disposar d’una alternativa. Ja està dibuixada i passa per l’ampliació de l’aparcament de Renfe, en un projecte sobre el qual hi ha novetats: “s’està treballant per part d’un equip tècnic de l’Ajuntament i d’Adif. Calculo que per la primavera del 2018 el tindrem molt avançat, i és un desig que trasllado perquè, tant de bo, pugui ser una realitat l’estiu del 2018”.

Fa tres anys, l’Ajuntament de Calella va obtenir la cessió dels terrenys d’Adif que s’utilitzen com a aparcament, de més de 4.000 mil metres quadrats. Actualment ofereix 180 places i segons el projecte inicial es crearia una planta semisoterrada que en duplicaria la capacitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat