[Ampliació] Calella inaugura diumenge els tres recorreguts del circuit inclusiu Sumant Capacitats

sumant_capacitats_calella

Es farà una marxa popular per descobrir el traçat dels tres circuits d’esport i natura, adaptats per a persones amb diferents capacitats. Arrencarà a les deu del matí des del pont de fusta del Passeig de Garbí, que és punt de sortida i arribada dels tres recorreguts que transcorren pel litoral calellenc. La nostra ciutat es convertirà així en la número 39 en adherir-se al projecte d’inclusió que promou la Fundació Itineràrium amb l’assessorament tècnic d’Eduard Jornet.

Marc Vives, representant de la Fundació Itineràrium, ha posat de relleu que un dels tres recorreguts del Sumant Capacitats de Calella –el de color taronja– és apte per a persones cegues. Amb motiu de la inauguració de diumenge, l’organització distribuirà antifaços entre els participants perquè prenguin consciència del que suposa viure sense el sentit de la vista. Marc Vives ha explicat quins són els tres circuits que es podran fer.

“Al final han quedat tres recorreguts, tres circuits per diferents nivells segons la capacitat de cadascú, molt interessants. Un primer de 4,2km, un altre de 4km més dirigit a cadira de rodes, tant elèctrica com no elèctrica, i un de 1,1km que seria la novetat al passeig marítim en el que les persones cegues o amb dificultats visuals tenen també un espai on podran practicar aquesta inclusió amb altres persones trobant-nos tots junts i tenir aquest 1,1km en el que hem volgut tenir-los presents i que pugui ser un circuit 100% inclusiu”

Els itineraris inclusius, amb la supervisió tècnica d’Eduard Jornet, permetran la descoberta de l’entorn natural de Calella a persones que es mouen amb cadira de rodes per mitjà d’una senyalització específica.

La materialització del projecte, iniciativa del regidor Xavier Casillanis (ERC) i assumida pel Govern Municipal, ha suposat una inversió de 10.527 euros i ha comptat amb una subvenció de 5.000 euros de la Diputació de Barcelona.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Marc Vives, de la Fundació Itineràrium.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *