Calella ha posat en marxa una campanya per reduir l’us de bosses de plàstic

L’eslògan és «Les bosses de plàstic no són gratis, que no les pagui el medi ambient», i s’anima als ciutadans a utilitzar elements alternatius per transportar els productes que comprin.

18022016 - Campanya de conscienciació sobre les bosses de plàstic gratuïtes al petit comPrimer hi haurà un període d’adaptació abans no es facin pagar les bosses de plàstic a totes les botigues, tal com fixa l’acord, entre l’Agència de Residus de Catalunya i el sector comercial. Durant aquest temps els clients podran veure uns cartells a les botigues sobre la prohibició de la distribució gratuïta de bosses de plàstic a Catalunya. El que es busca és que el país sigui pioner en matèria ambiental, ja que Catalunya s’avança a la decisió europea de prohibir la gratuïtat de les bosses de plàstic de nanses abans del 2018.

L’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial ja fa anys que fomenta l’ús de bosses de paper per aplicar la normativa, que aviat serà d’obligat compliment a tot el país. Xavier Nogué, president dels comerciants, ha explicat que a l’associació aquesta campanya no els ve de nou. “Des de fa temps vam conscienciar-nos una mica del tema ecològic i nosaltres ja hem anat abolint les bosses de plàstic. Vam començar fa uns quants anys amb la bossa grossa de paper i justament aquesta campanya de Nadal ja vam presentar la bossa petita que ha tingut molt bona acceptació. I nosaltres, pràcticament, ja no tenim bosses de plàstic a l’hora de poder adquirir als nostres associats. Suposo que alguna botiga encara deu tenir la seva pròpia bossa i no sé si farà el canvi a paper, però ens consta que amb la normativa actual la gent ja ha de començar a conscienciar-se que la bossa de plàstic o l’ha de fer pagar als clients a qui la donin o ha de canviar a bossa de paper“.

Xavier Nogué ha explicat que les bosses noves de paper estaran disponibles tot l’any a les botigues, ja que se n’aniran fent més comandes quan es vagin acabant, i així els comerciants poden tenir bosses de paper a un preu molt raonable.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat