Calella ja compta amb el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge

L’Oficina d’Habitatge de Calella compta des d’ara amb un nou servei, el d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge. El SIDH l’impulsa la Diputació de Barcelona a 37 municipis de la demarcació amb l’objectiu d’oferir un servei gratuït d’assessorament i mediació a les persones o famílies que tenen problemes per afrontar el pagament d’un deute hipotecari o lloguer. L’objectiu final és evitar la pèrdua de l’habitatge. L’oficina de Calella atendrà també els ciutadans de Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta.

A Calella serà un complement a la feina que actualment fa la Fundació Hàbitat Solidari amb el lloguer social destinat a famílies vulnerables. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Durant la presentació d’aquest nou servei, l’advocat i sotsdelegat del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Lalo Rodríguez, ha destacat que en els últims 10 anys les entitats bancàries s’han vist obligades, pels canvis legislatius, a agilitar els processos de consulta i resolució dels casos derivats dels impagaments dels préstecs hipotecaris.

El SIDH ha resolt de manera favorable el 68 per cent dels casos atesos durant l’últim any. El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge compta amb el suport de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Tant la cap de l’àrea d’assessorament hipotecari de l’agència, Sílvia Grau, com la diputada de Benestar Social de la Diputació, Maite Fandos, han coincidit a destacar la feina transversals que es fa des de les diferents administracions.

Aquí pots escoltar l’entrevista amb Maite Fandos, diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *