Calella Marxa impulsa la Transmaresme, una ruta pel patrimoni paisatgístic i cultural de la comarca

De Tordera a Montgat, una ruta de 77 quilòmetres que permetrà gaudir del territori i el patrimoni paisatgístic, natural, geològic, cultural i patrimonial del Maresme. Això serà la Transmaresme, una ruta sobre la qual han estat treballant cinc entitats excursionistes de la comarca – entre elles hi ha Calella Marxa – per posar-ho en valor i donar-la a conèixer a tots els amants de les caminades i la natura. Aquest diumenge la començaran a provar i, un cop tancada, se’n marcarà el recorregut sobre el mapa.

Calella Marxa, el Grup de Muntanya Argentona, la Secció de muntanya de La Massa, el Club Excursionista Teià i el Club Excursionista Tiana participaran diumenge en la trobada interclubs que servirà per provar la primera de les quatre etapes de la Transmaresme. Una ruta de 77 quilòmetres que oferirà la possibilitat de desccobrir el patrimoni natural de la comarca.

Lluís Barri, de Calella Marxa, ha explicat a Ràdio Calella TV que la intenció dels impulsors és obrir un recorregut per pistes i camins, apte per a tots els perfils de caminaires, que es pugui completar de forma lliure durant tot l’any.

Una ruta que cobreixi tot el Maresme, de Tordera fins el Masnou, que permeti gaudir dels paisatges del Montnegre i el Corredor i unca mica de la Serralada Litoral, amb la voluntat de conèixer l’entorn cultural, geològic, turístic. En definitiva, posar en valor la comarca (…) Anirem bolcant la informació perquè quedi una ruta a fer, cadascú quan vulgui. Amb tot, tenim previst cada any fer-ho per trams o sencera, llavors serà una iniciativa més esportiva.

Les entitats de la vegueria del Maresme de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han obert una pàgina web on es podrà trobar tota la informació sobre la ruta de la Transmaresme. Serà un cop hagin tancat el traçat i s’hagin definit els tracks.

Abans, les entitats han organitzat una caminada de “reconeixement” que arrencarà aquest diumenge amb la primera de les quatre etapes en què han dividit la ruta. Se sortirà de Tordera i anirà fins el Coll de Basses, al terme municipal de Sant Celoni, passant per les esglésies de Sant Esteve de Tordera i de Sant Llop d’Hortsavinyà, el forn de calç de can Pica, can Benet Vives i l’ermita de Santa Maria de Montnegre.

Són 19 quilòmetres i, en aquest cas, amb pujada perquè comença a Tordera i s’acaba al Turó Gros, a més de 600 metres d’alçada. La pujada és llarga, però la farem amb acompanyament i mirant els indrets, els paisatges… I sobretot, coneixer-nos entre caminaires de diferents entitats, que també està molt bé.

Les altres tres etapes de la Transmaresme es faran el 26 de març, entre el Coll de Basses i Canyamars (20 quilòmetres); el 29 d’octubre, recorrent els 20 quilòmetres que hi ha entre Canyamars i el Coll de Gironella; i finalment, el 19 de novembre, arribant a Montgrat, un tram de 18 quilòmetres, completant els 77 del total de la ruta. La durada de les etapes serà aproximadament de 7 hores, on s’inclou una parada per dinar. Les inscripcions estan pràcticament cobertes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *