Calella mostra el seu suport al poble francès

Projecció de la bandera francesa i crespó negre a la façana Ajuntament

Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de l’Ajuntament per mostrar la seva solidaritat amb el poble francès després dels atemptats terroristes del divendres a la nit.

Els assistents, convocats per l’Ajuntament i les associacions municipalistes de Catalunya, van mostrar en silenci el seu suport i la seva proximitat amb el poble francès. A la façana de l’Ajuntament es va projectar la bandera francesa i un gran crespó negre.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, es mostrava colpejada per aquests fets i destacava als micròfons de Ràdio Calella que ja des del mes de gener es va activar el nivell 4, sobre 5, de mesures de seguretat a tot l’arc Mediterrani. Afirmava Candini que malauradament l’estat islàmic representa una amenaça forta per a la societat: “Colpeja molt perquè no acabes d’entendre com pot haver algú que pugui prémer i tingui la voluntat de matar de manera clara i contundent, i per tant, com que és una sense raó costa digerir-ho. Contenta per la resposta de la ciutadania de Calella i a més, contenta especialment perquè també han vingut els representants de la comunitat musulmana. És una molt bona resposta”. 

El regidor de la Cup, Jan Catà, va dir que tot i ser moments dolorosos en què tota la ciutadania ha de fer pinya i mostrar el suport al poble francès, no es pot oblidar que hi ha molts llocs al món on es viuen conflictes armats com a Kabul, a Palestina, al Iemen o l’Afganistan, entre altres. Segons Catà, només des de la fraternitat entre els pobles es pot combatre aquesta barbàrie: “És una barbàrie que no rau directament en un conflicte religiós com a vegades ens volen fer pensar. És un conflicte que va molt més enllà, hi ha interessos, econòmics, geoestratègics, hi ha rancúnies històriques i entenem que per entendre el conflicte s’ha d’analitzar des de totes les parts. Una vegada més ens solidaritzem amb totes les persones que pateixen al món sencer”. 

El minut de silenci d’homenatge a les víctimes dels atemptats de París també es va fer al migdia. En aquest cas, va ser a les portes de l’Hospital de Calella. Una convocatòria feta pel Comitè d’Empresa i la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *