Es presenten diversos projectes innovadors en Treball Social

Uns dos-cents professionals de la salut han participat avui divendres a la cinquena Jornada de Treball Social del Maresme i la Selva que organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

L’objectiu ha estat actualitzar i compartir la informació dels recursos que existeixen al territori per donar una millor resposta als usuaris en matèria d’intervenció social i salut. Un dels ponents de la jornada de treball social que s’ha fet avui a la sala Mozart és en Joan Subirats: “És obvi que la societat s’està envellint  i això és bona notícia perquè la gent té més esperança de vida, però això planteja problemes significatius en l’atenció a malalts crònics, s’ha de millorar la relació entre l’àmbit social i el sanitari. Seguir treballant de manera segmentada no funciona. la respsta no només ha de ser tècnica. Ens agrada més formar part del diagnòstic dels problemes“.

En aquests aspectes hi ha coincidit Rosa Mejía, coordinadora de la jornada. Ella ha comentat la importància del treball en xarxa i la innovació en temes mèdics i socials per atendre les noves necessitats de la societat. “Parlar d’innovació al camp de la intervenció social, notant tecnològica sinó com la necessita de crear i donar respostes noves a la situació que estem trobant. La majoria som de l’àmbit del treball social, o de Sereios Socials o Sanitari“.

Durant la jornada de Treball Social s’han presentat 5 projectes innovadors que treballen en l’àmbit de la salut com el programa Cuida’m destinat a la gent gran que impulsa l’Ajuntament de Calella.

Altres propostes que s’han donat a conèixer són «El kaliu, a l’altra costat de la vorera», un programa d’inclusió social de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *